Twitter’ın genel merkez ofisinin bulunduğu binanın sahibi olan Kaliforniya Varlık Vakfı, Elon Musk’ın şirketini 136 bin 250 dolarlık kirasını ödemediği için mahkemeye verdi. Bloomberg’in haberine göre, mikro blog servisine 16 Aralık 2022’de gönderilen ihtarnamede beş gün içinde biriken kira borcunu ödemesi istendi. Şirketin bu ihtarnameye uymamasının ardından Kaliforniya Varlık Vakfı geçtiğimiz hafta konuyu mahkemeye taşıdı.
Mikro blog servisinin kira ödemeyi bırakmasının şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Geçtiğimiz ayın ortalarında çıkan haberlerde şirketin maliyetleri kısmak için dünya genelinde ofis kiralarını ödemeyi bıraktığı belirtilmişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SpaceX, Cursor için 60 milyar doları masaya koydu

Elon Musk’ın OpenAI’a karşı açtığı bir dava daha sonuçsuz kaldı

Galaxy M47 5G için geri sayım başladı, Samsung tasarımı gösterdi

Norveç 13 yaş altı öğrenciler için yapay zekâ kullanımını yasaklıyor

watchOS 27 desteğini kaybeden Apple Watch modelleri için açıklama geldi
Şirketin ödenmeyen borçlar nedeniyle karşı karşıya kaldığı tek dava bu değil. Musk’ın yönetimi devralmasının ardından ilk hafta içinde özel uçaklarla yapılan uçuşların 197 bin 725 bin dolarlık faturasının da ödenmediği ve bu nedenle bir dava açıldığı öğrenildi.
Elon Musk Twitter’ın hukuk ekibini genişletmişti
Elon Musk’ın bu davalara hazırlıklı olduğu söylenebilir. Zira bu dönemde Musk’ın SpaceX ekibinden 5’ten fazla avukatı Twitter’ın hukuk ekibine dahil ettiği belirtiliyor. Genişletilmiş avukat kadrosunun şirkete karşı karşıya kaldığı davalarda nasıl yardımcı olacağı merak ediliyor.
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


