Teknoloji

Twitter ofis kirasını ödemediği için dava edildi

elon musk twitter

Twitter’ın genel merkez ofisinin bulunduğu binanın sahibi olan Kaliforniya Varlık Vakfı, Elon Musk’ın şirketini 136 bin 250 dolarlık kirasını ödemediği için mahkemeye verdi. Bloomberg’in haberine göre, mikro blog servisine 16 Aralık 2022’de gönderilen ihtarnamede beş gün içinde biriken kira borcunu ödemesi istendi. Şirketin bu ihtarnameye uymamasının ardından Kaliforniya Varlık Vakfı geçtiğimiz hafta konuyu mahkemeye taşıdı.

Mikro blog servisinin kira ödemeyi bırakmasının şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Geçtiğimiz ayın ortalarında çıkan haberlerde şirketin maliyetleri kısmak için dünya genelinde ofis kiralarını ödemeyi bıraktığı belirtilmişti.

Şirketin ödenmeyen borçlar nedeniyle karşı karşıya kaldığı tek dava bu değil. Musk’ın yönetimi devralmasının ardından ilk hafta içinde özel uçaklarla yapılan uçuşların 197 bin 725 bin dolarlık faturasının da ödenmediği ve bu nedenle bir dava açıldığı öğrenildi.

Elon Musk Twitter’ın hukuk ekibini genişletmişti

Elon Musk’ın bu davalara hazırlıklı olduğu söylenebilir. Zira bu dönemde Musk’ın SpaceX ekibinden 5’ten fazla avukatı Twitter’ın hukuk ekibine dahil ettiği belirtiliyor. Genişletilmiş avukat kadrosunun şirkete karşı karşıya kaldığı davalarda nasıl yardımcı olacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER