Manşetler

Thodex’ten sonra şimdi de VeBitcoin: Kriptopara borsası kapandı, kurucusu göz altında

vebitcoin

Türkiye birkaç gündür kriptopara borsalarını konuşuyor. Bu haftanın başlarında yerli kriptopara platformlarından Thodex, önce sistemlerinde bakım yapılacağı açıklaması işlemleri durdurmuş, sonrasında da kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar değerindeki bir varlıkla yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı. Thodex ile ilgili adli süreç devam ederken, bu sefer bir başka yerli kriptopara borsası olan VeBitcoin’den faaliyetleri durdurma haberi geldi. Kurucusu İlker Baş da göz altına alındı.

Muğla merkezli bir şirket olan VeBitcoin’in web sitesine girenler dün akşamdan itibaren aşağıdaki mesajla karşılaşmaya başladı:

Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız.

GZT.com’un haberine göre, VeBitcoin’de yatırım yapanlar şirketin kurucusu İlker Baş’ın Muğla’nın Menteşe ilçesindeki konutuna girmeye çalışırken jandarma tarafından yakalandı. İlçe merkezindeki diğer evine taşındığı ortaya çıkan Baş, dün akşam saatlerinde polis tarafından göz altına alındı. MASAK VeBitcoin hakkında soruşturma başlatırken banka hesaplarına da bloke koyuldu.

VeBitcoin 20 Nisan’dan beri kapalıymış

Aslında Thodex’in bakıma alındığını açıkladığı 20 Nisan gece yarısında VeBitcoin de bakıma alınmış ve sistemler o süreçten bu yana kapalı durumda bulunuyormuş.

Bu gelişmenin ardından, Muğla’nın Menteşe ilçesindeki villasında ikâmet eden VeBitcoin’in kurucusu İlker Baş, önceki gece villasına iki kişinin duvardan atlayarak girmek istediğini belirterek, 112’ye ihbarda bulundu. İhbarın ardından olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli jandarmadaki ifadelerinde VeBitcoin’e para yatırdıklarını, yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İlker Baş ile konuşmaya geldiklerini, kendisine zarar vermediklerini belirttiler. Konut dokunulmazlığını ihlal suçundan işlem yapılan şüpheliler serbest bırakıldı. Villasına 2 kişinin girmeye çalışmasının ardından eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Menteşe ilçe merkezindeki evine taşınan İlker Baş, dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

İLGİLİ HABERLER