Teknoloji

Thodex kriptopara borsası soruşturması ile ilgili en son gelişmeler

thodex soruşturması faruk fatih özer

Yerli kriptopara borsası Thodex’in işlemlerini durdurması ve platformun bağlı bulunduğu Koineks Anonim Şirketi’nin sahibi Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına çıkmasıyla ilgili yeni gelişmeler var.

Medyascope‘un haberine göre, Thodex Twitter hesabı ve internet sitesi üzerinden bir mesaj yayınladı. Şirketin sahibi Faruk Fatih Özer’in imzasıyla yayınlanan açıklamada, Özer’in yakında Türkiye’ye döneceği ifadesi yer alıyor ve tüm iddialar reddediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ise, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını duyurdu. Ayrıca soruşturma kapsamında 62 kişi göz altına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın perşembe günü şirketin yetkilileri hakkında resen başlattığı soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirketin İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan binasında arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirdi. Bu arada Anadolu Ajansı’nın belirttiğine göre, savcılığın talebi üzerine soruşturmada gizlilik kararı alındı. Bu arada perşembe günü Thodex kullanıcıları şirket binası önünde toplandı.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten

Öte yandan Adalet Bakanlığı Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kırmızı bülten talebini iletmesi üzerine Interpol tarafından işlemlerin başlatıldığını ve Faruk Fatih Özer hakkında 23 Nisan saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarıldığını açıkladı.

Açıklamada 22 Nisan günü Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yaptığı da kaydedildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul’un da aralarında olduğu sekiz ildeki emniyet operasyonlarında 62 kişi gözaltına alındı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER