Teknoloji

Spotify Car Thing aksesuarını ABD’de geniş çapta satışa sunmaya başladı

spotify car thing

Spotify, salı günü yaptığı duyuruyla birlikte, telefonunuzdaki Spotify’ı kontrol eden bir araç içi bilgi ve eğlence sistemi aksesuarı olan Car Thing’in artık ABD’de geniş çapta satın alınabileceğini açıkladı.

Aksesuar ilk olarak geçen nisan ayında yalnızca davetlilerle sınırlı bir dağıtımın parçası olarak ücretsiz biçimde sunuldu. Ekim ayında ise Spotify, insanların cihaza ulaşması için bir bekleme listesi açtı. Şimdi, Car Thing, ekim ayında verilen fiyata göre 10 dolarlık bir artışla 89.99 dolara genel satışa çıkıyor.

Car Thing, sürüş sırasında Spotify’ı kontrol etmenin daha uygun bir yolunu sunmak için tasarlandı. Hoparlörü veya kendi veri bağlantısı yok, bu nedenle esasen arabanızın hoparlörlerine çıkış yapabilen bir Spotify uzaktan kumandası niteliğini taşıyor. Spotify’ın kendi “Hey Spotify” asistanı aracılığıyla sesli kontrollerin yanı sıra, fiziksel kontroller ve dokunmatik ekran kontrollerinin bir kombinasyonunu sunar. Çalışması için hem Spotify Premium aboneliği hem de veri bağlantısı olan bir telefon gerekir.

spotify car thing

Spotify, cihaz için genel bir dağıtımı onaylamanın yanı sıra, gelecekteki güncellemelerle cihaza bir gece modu ve yeni bir “sıraya ekle” sesli komutu getirmeye çalıştığını söylüyor.

89.99 dolar karşılığında tüketiciler Car Thing’in kendisinin yanı sıra montaj donanımı ve onu aracınızın (eğer varsa) USB soketine takmak için kullanabileceğiniz bir şarj kablosu veya birlikte verilen 12V adaptörü ediniyor. Cihazın şarj edilebilir bir pili yok, bu nedenle güç için sürekli olarak takılı olması gerekir. Car Thing, Bluetooth aracılığıyla bir telefona bağlanıyor ve ardından Car Thing ile aracınız arasında yardımcı bir kablo çekebilir veya telefonunuzu Bluetooth aracılığıyla aracınıza bağlayabilirsiniz.

Spotify, yaptığı testte, Car Thing kullanan kişilerin arabalarındayken hizmeti daha fazla dinlediğini ve bunun onlar için süreci kolaylaştırdığını tespit ettiğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER