Eğlence

Spotify Car Thing medya oynatıcı cihazı tüketicilerle buluşmaya başlıyor

spotify car thing

Spotify uzun süredir deneysel olarak yürüttüğü Car Thing projesi artık resmi bir ürün olarak seçilmiş Spotify Premium müşterileriyle buluşmaya başlıyor. İnternet üzerinden müzik akışı sağlayan bir cihaz için seçilmiş garip bir isme sahip olduğu söylenebilecek Car Thing, arabanızın müzik sistemiyle, Bluetooth veya birlikte verilen 3,5 mm aux kablosuyla senkronize edilerek çalışır. Buradaki temel amaç, Car Thing’in CarPlay veya Android Auto kullanmayan ve eski müzik sistemine güvenen tüm eski arabalarla çalışması olarak veriliyor.

Bağlantı kurulduğu zaman Car Thing, Spotify’da en sevdiğiniz müzikleri, podcast’leri, çalma listelerini ve trend olan içeriği görüntüler. Dokunmatik kontroller, kadran, dört hızlı seçim düğmesi veya “Hey Spotify” diyerek çağrılabilen yerleşik ses asistanı kullanılarak kontrol edilebilir.

Bu medya oynatıcı cihazı yurt dışında satışa açıldı. ABD fiyatı 79.99 dolar olarak belirlendi. Ancak Spotify, sadece 6.99 dolarlık gönderim ücreti karşığında web sitesine kaydolan Spotify Premium aboneleri için bu cihazdan yararlanma fırsatı sunacak. Bu fırsat sınırlı zaman aralığında geçerli olacak. Ne yazık ki, bu ürün şimdilik yalnızca ABD’de sınırlı bir süre için mevcut ve Spotify henüz bu ürünün dünya çapında ne zaman satışa sunulacağını açıklamadı.

spotify car thing

Spotify Car Thing ile ilgili duyuruyu kendi blogunda yaptı ve cihazın gündelik kullanıcılarının karşılaştığı soruna, yani işe gidip gelirken Spotify’ın dinlenememesine çözüm bulmak amacıyla geliştirdiğini söyledi. Bu cihazın eski arabalarda Spotify çalmasını sağlamak için yapıldığını vurguladı. Spotify, bundan yola çıkarak bir gecede bir donanım şirketine dönüşmesinin beklenmemesi gerektiğini söylüyor:

“Donanım üretmeye değil, dünyanın bir numaralı ses platformu olmaya odaklanmaya devam ediyoruz, ancak Car Thing’i geliştirdik çünkü bunun kusursuz ve kişiselleştirilmiş bir araç içi dinleme deneyiminden mahrum kalan çoğu kullanıcımızın bir ihtiyacı olduğunu gördük.” dedi Spotify blog gönderisinde. “Aracınızın yılı veya modeli ne olursa olsun, herkesin üstün bir dinleme deneyimine sahip olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Hiç şüphesiz akıllı telefonlar, Car Thing’in yapabildiğinin çoğunu yapabilir. Akıllı telefonunuzu Bluetooth üzerinden veya 3,5 mm kablo kullanarak bağlayabilir ve sesli asistanı da kullanarak Spotify’da müzik çalabilirsiniz. Ancak Spotify’ın oynatıcı cihazı için birçok stil puanı alan benzersiz bir çözüm yorumu yapılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER