EğlenceUlaşım

Spotify Car Thing yeni tasarım ve büyük ekranla görüldü

spotify car thing

Spotify, 2019’da Car Thing olarak adlandırdığı sesle kontrol edilen bir akıllı asistanı herkese açık biçimde test edeceğini duyurmuştu. Ancak aradan geçen yaklaşık iki yıllık süreçte projeden pek fazla haber gelmemişti. Car Thing’in daha büyük ekran ve yeni bir tasarımla ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanında görülmesi, bu durumun yakında değişebileceğini gösteriyor.

Car Thing’in yeni versiyonu, 2019 versiyonuna benzer biçimde çalışacak gibi görünüyor. Dosyadaki tanım bölümünde cihaz için “Telefon/Spotify uygulaması için ekran ve butonlarla desteklenen sesli kontrol aksesuarı” ifadesi kullanılıyor. Tanımda cihazın otomobildeki 12V çıkıştan enerji alacağı ve otomobilin ana eğlence sistemiyle Bluetooth üzerinden iletişim kuracağını belirtti.

Tasarımda ise radikal bir değişiklik söz konusu. Yeni Car Thing, mini bir tablet gibi görünüyor. Cihazın üzerinde bir buton ve büyük bir tokmak bulunuyor. Üstteki fotoğrafta yeni Car Thing tasarımını, altta ise ilk Car Thing tasarımını görmek mümkün oluyor.

spotify car thing

FCC belgelerinden Car Thing’in yazılımı ve işleyişi konusunda net bir fikir edinmek mümkün olmuyor. Spotify’ın 2019 model Car Thing konusunda da duyurunun ardından bilgi vermediğini belirtmekte fayda var.

Spotify Car Thing ile ilgili olarak The Verge’e gönderdiği açıklamada da ürünün testlerinin sürdüğü belirtildi ve bununun dışında başka bir detay paylaşılmadı. Ancak cihazın FCC veri tabanına girmiş olması, son kullanıcıyla buluşma ihtimalinin de yüksek olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER