Teknoloji

Sony’nin 17.7 megapiksellik yeni sensörü tam çözünürlükte 120 fps video çekimi vaat ediyor

Japonya’nın en büyük haber kaynaklarında biri olan Nikkei’ye göre, Sony geleceğin cep telefonlarında ve dijital fotoğraf makinelerinde kullanılacak 17.7 megapiksel çözünürlüklü yeni bir CMOS sensörü başarıyla geliştirdiğini duyurdu.

Günümüzde bu çözünürlüğü sunan bir akıllı telefon bulunmuyor, ancak ilginç olan nokta bu değil. Sony’nin yeni sensörü görüntüleri yakalayıp 34.8 Gbps’lik hızla iletecek yeteneğe sahip. Bu, onu önceki modellere göre beş kat daha hızlı hâle getiriyor, üstelik bu yetenek batarya üzerinde de herhangi bir ek yüke yol açmıyor. Büyük oranda geliştirilen iletim hızları sayesinde Sony’nin yeni sensörü, saniyede 120 çerçevelik etkileyici bir hızda video çekimine olanak sağlıyor. Tabii ki, bunun için cihazın gerekli olan güç ve depolama kapasite gereksinimlerinin karşılanmış olması gerekiyor.

Sony geliştirdiği bu yeni sensörde yeni bir tekniği kullandığını vurguluyor. Bu teknik sensörün birden fazla pikseli eş zamanlı şekilde işaretlere çevrilmesine ve bunun sonucunda son görüntünün öncekine göre dört kat daha hızlı şekilde oluşturmasına olanak sağlıyor. 17.7 megapiksellik bu yeni sensörü gelecekteki kameralı telefonlarda ve Sony’nin CyberShot serisi kompakt fotoğraf makinelerinde göreceğiz.

İlgili – Nikkei

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER