Teknoloji

Sony Xperia A4 Japonya’da önümüzdeki ay satışa sunulacak

Sony-Xperia-A4-130515

Geçtiğimiz yıl anavatanı Japonya’da Xperia A2 adını verdiği akıllı telefonunu duyuran Sony, A serisindeki yolculuğuna Xperia A4 ile devam ediyor. Xperia A4, tasarım itibarıyla geçtiğimiz yıl tanıtılan bir diğer akıllı telefon olan Xperia Z3 Compact’a oldukça yakın bir yerde duruyor. 128 x 66 x 9.1 mm. boyutlarındaki kompakt cihaz, tartıda 129 gram çekiyor. Sony’nin orta ve üst sınıf akıllı telefonlarındaki suya ve toza dayanıklı kasa kullanma anlayışı Xperia A4’te de devam ediyor.

Sony Xperia A4’ün bileşen listesiyse görenlere 2014’e geri döndükleri hissiyatını yaşatacak cinsten. 2.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanının eşlik ettiği akıllı telefonda microSD kart yuvası da mevcut.

720p çözünürlüğünde 4.6 inç bir ekrana sahip olan Sony Xperia A4’ün arkasında 20.7 megapiksel gibi etkileyici çözünürlükte bir kamera bulunuyor. Bu kamerayı cihazın önündeki 2.2 megapiksel kamera tamamlıyor. Sony Xperia A4’ün pil kapasitesiyse 2600 mAh.

Siyah, beyaz, mavi ve pembe renk seçenekleri bulunan Sony Xperia A4, önümüzdeki ayın ortasında Japonya’da mobil operatör NTT Docomo tarafından satışa sunulacak. Akıllı telefonun fiyatı ve diğer ülkelerde satılıp satılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER