Teknoloji

Çift ekranlı YotaPhone 2’nin satış fiyatında indirime gidildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yotaphone-061214-1

Ön yüzündeki OLED ekran ve arka yüzündeki E Ink ekranı bir araya getiren YotaPhone 2, geçtiğimiz yılın en hoş sürprizlerinden biri olarak tanımlanmış ve bugüne kadar piyasaya sürülen en şık akıllı telefonlar arasında gösterilmişti. YotaPhone 2’nin aldığı olumlu reaksiyon, akıllı telefonun geliştirilmesinin ve iyileştirilmesinin de önünü açtı.

Bütün bu iyileştirmelere ek olarak, akıllı telefonun satış fiyatının indirilmesi de önemli bir hamle olarak dikkat çekti. Daha önce Birleşik Krallık’ta 555 pound, Avrupa’da ise 699 avrodan satılan YotaPhone 2; bundan böyle Birleşik Krallık’ta 440 pound, Avrupa’daysa 599 avro karşılığında satılacak.

Yotaphone 2, önümüzdeki dönemde öncelikli olarak Çin pazarında şansını deneyecek. Ardından gerçekleştirilecek Indiegogo kampanyası ise akıllı telefonu temmuz ayı itibarıyla ABD’ye taşıyacak.

Yazılım kısmında da büyük değişiklikler vadeden Yota, dağıtımına başladığı güncellemeyle mevcut YotaPhone sahiplerine de daha iyi performans ve tepkisellik vadediyor. Bu vaatler için Android Lollipop’tan faydalanan şirket, kamerayı da iyileştirmeyi ihmal etmiyor. Akıllı telefonun arkasındaki E Ink ekran için geliştirilen Facebook, Twitter ve Instagram bileşenleriyse telefonu uyandırmadan bu platformlarda olan bitenden haberdar olunmasını sağlıyor.

YotaPhone 2’de gerçekleştirilen yeniliklerin sonuncusu ise beyazın renk seçenekleri arasına eklenmesi oldu. Beyaz YotaPhone 2, siyah versiyonla aynı fiyattan satılacak ve aynı özellikleri sunacak.

İLGİLİ HABERLER