Ulaşım

Sony’den elektrikli otomobil sürprizi

sony vision-s

Sony, CES 2020‘deki en büyük sürprizlerden birine imza attı ve Vision-S adını taşıyan elektrikli konsept otomobilini tanıttı. Vision-S, eğlence ürünlerinden kamera sensörlerine kadar uzanan farklı alanlarda Sony’nin gücünü yansıtıyor.

Vision-S’te kabinin içine ve dışına yerleştirilen 33 farklı sensör bulunuyor. Otomobilde çok sayıda geniş ekranlı panel, 360 derece ses teknolojisi, daima aktif internet bağlantısı ve BlackBerry ile Bosch gibi üreticilerin elinden çıkan parçalar da mevcut. Vision-S’te Magna tarafından tasarlanan yeni bir elektrikli otomobil platformu kullanılıyor. Sony, bu platformun farklı formatlardaki araçlara da uygun olduğunu belirtti.

Vision-S dış görünüşü itibarıyla akıllara Porsche’nin otomobillerini getiriyor. Bu etki özellikle ön farlarda daha yoğun hissediliyor. Otomobilin yan profili ise Lucid Motors Air ile benzerlik taşıyor. Ön konsolun neredeyse tamamını kaplayan bir ekranın bulunduğu otomobilde ön koltukların baş kısımlarına da arkadaki yolcular için ekran yerleştirilmiş.

sony vision-s

Sony Vision-S bir “referans otomobil” olarak kullanılabilir

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, otomobil için “Bu prototip bizim mobilitenin geleceğine yapacağımız katkıların somutlaşmış hâli” tanımlamasını kullandı.

Vision-S hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Sony’nin bu prototipi üretip üretmeyeceği hâlâ bilinmiyor. Sony ve Magna’nın Vision-S’i başka üreticiler için bir tür referans otomobil olarak kullanma ihtimali de bir hayli yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER