Eğlence

Sony PS3 Slim ve PS3 3.0 bellenimi ile ilgili detaylar – Galeri & Video

ps3-slim-comparison-1

Zaten Sony’nin PS3 Slim PS3 3.0 bellenimi ile ilgili yaptığı duyuruları anında size aktarmıştık. Ancak herşey netleştikten sonra konunun üzerinden bir daha geçmeden bırakmayalım. Evet sonunda daha ince bir PS3 beklentileri gerçekleşti. 1 Eylül’de Kuzey Amerika’da ve Avrupa’da, 3 Eylül’de de Japonya’da 300$, 300 avro ya da 29980 Yen karşılığında satılacak. Bu fiyat politikası nasıl belirlenmiş acaba?

Daha ince ve daha hafif olan yeni PS3’te 120 GB’lık sabit disk bulunurken normal PS3’ün tüm özellikleri korunuyor. Öte yandan yeni, ince PS3 normaline göre yüzde 34 daha az güç tüketirken (250 W)  yüzde 32 oranında daha az yer kaplıyor. Yeni PS3 versiyonunun çıkışıyla birlikte eski versiyonda da indirime gidildi. 80 GB’lık PS3 yurtdışında 300$’a satılacak. Ancak aynı fiyatı verip daha fazla depolama kapasiteli ve daha hafif, ekonomik, az yer kaplayan bir cihaz almak varken neden bu tercih edilsin ki, üstelik aynı fiyata…  PS3 Slim’i dikey olarak koymak isteyenlerin 24$’lık dikey standı satın almaları gerekecek. Yazının devamında PS3 Slim’in fotoğraflarını ve ilgili bir videosunu bulabilirsiniz. Ayrıca ilgili bağlantıda da Engadget editörleri tarafından yapılmış ayrıntılı PS3 Slim incelemesini bulabilirsiniz.

Yeni 3.0 bellenimi ise PS3 Slim ile birlikte duyuruldu. Bu bellenim mevcut makinelere de rahat bir nefess aldıracaktır. 3.0 görsel yeniliklerle birlikte BRAVIA Sync adı verilen ve PS3 arayüzünü HDMI üzerinde BRAVIA TV uzaktan kumandasıyla kontrol etmenizi sağlayan, BRAVIA TV kapalıyken PS3’ü de bekleme moduna alan sistem geliyor. Sony yeni bellenimle birlikte mevcut PS3 sistemlerinin de daha sessiz çalışacağını vaat ediyor, ki bu en çok hoşumuza giden yenilik oldu. Bu yeni bellenimin kötü tarafı ise farklı işletim sistemi yükleme imkanının artık kalkacak olması, yani PS3’üne Linux yüklemek isteyenlerin 3.0 ile bunu başarmaları biraz zorlaşacak. 

Galeri: PS3 Slim
[nggallery id=159]

Video: PS3 Slim

İlgili – Engadget: PS3 Slim incelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER