Teknoloji

Sony ilk USB 3.0 flaş sürücüleri Micro Vault MACH adı altında duyurdu

Sony, ilk USB 3.0 flaş disklerini çıkardı. 8, 16, 32 ve 64 GB’lık kapasite seçenekleriyle sunulan Micro Vault MACH sürücülerin okuma ve yazma hızları kapasite seçeneklerine göre farklılık gösteriyor.

8 GB’lık model için 60 MB/s’lik okuma hızı vadedilirken, diğer kapasiteler için 120 MB/s’lik okuma hızına çıkabileceği belirtiliyor. Yazma hızlarıysa resmen açıklanmadı, ancak Sony 64 GB’lık modelin testlerde 90 MB/s hıza ulaşabildiğini belirtti. Tabii ki, bu hızların hepsi teoride geçerli, ancak şu anda ortalıkta fazlasıyla bulunmakta olan USB 2.0 sürücülerden çok daha hızlı veri iletim hızına ulaşacakları yüzde 100 kesin. Ayrıca bu sürücüler geriye dönük uyumluluğa da sahip, bu sayede USB 2.0 portlara sahip olan bilgisayarlarla da rahatlıkla kullanılabilir.

Şık alüminyum kasalarda sunulan bu USB flaş sürücüler geri çekilebilir USB konnektörüne ve veri transferini gösteren LED ışığına da sahip. Sony Micro Vault MACH sürücüler bu aydan itibaren yurtdışında piyasada olacak. Resmi fiyat bilgileriyse henüz netlik kazanmadı.

İlgili – Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER