Teknoloji

Snapchat Crowd Surf ile snap’leri tek bir videoda topluyor

snapchat

snapchat crowd surfSosyal medya sayesinde insanlar gidemedikleri etkinlikleri neredeyse gerçek zamanlı biçimde takip ediyor. Artık pek çok kişi etkinliklerde canlı yayın yapıyor veya Snapchat ve Instagram üzerinden hikaye paylaşıyor. Snapchat Crowd Surf adını taşıyan özelliğiyle bir etkinlikte paylaşılan snap’leri birleştiriyor ve kullanıcılara farklı perspektifleri tek bir videoda gösterebiliyor.

Hikayemiz bölümündeki bazı hikayeler, şimdiden Crowd Surf özelliğini kullanıyor. Örneğin, Lorde’nin geçtiğimiz hafta Outside Lands festivalindeki performansı Crowd Surf sayesinde tek bir video halinde izlenebiliyor.

İzleyiciler ekranın sağ alt köşesinde yer alan ikona dokunarak farklı perspektifler arasında geçiş yapabiliyor. Bu esnada çalan seste herhangi bir değişiklik olmuyor. Özelliğin kullanımında etkinlikte yapılan paylaşımların sayısı ve kalitesi önemli rol oynuyor. Ancak ilk izlenim, Crowd Surf’ün hem video izlemek isteyenler için yeterli hem de video çekmek isteyenler için teşvik edici olduğunu düşündürüyor.

Snapchat Crowd Surf için kendi otomatik öğrenme yazılımını kullanıyor

Mashable’da yer alan habere göre, Snapchat Crowd Surf için kendi otomatik öğrenme teknolojisini kullanıyor. Söz konusu teknoloji kullanıcıların snap’lerindeki sesi tanıyor ve videoları birleştiriyor. Snapchat ilk etapta özelliği belli etkinliklerde aktif hâle getirecek. Daha sonrasındaki genişleme planları ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER