Teknoloji

Snapchat yapay zeka ile oluşturulan görsellere filigran ekliyor

snapchat trump

Yapay zeka geliştikçe bir şeyin yapay zeka ile oluşturulup oluşturulmadığını anlamak da giderek zorlaşıyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan görsellere işaret koymak, en kolay uygulanabilir çözüm olarak öne çıkarken, bu çözümü benimseyenlerin arasına Snapchat de katıldı.

Artık Snapchat’te yapay zeka tarafından oluşturulan görseller film rulosuna kaydedilirken veya dışa aktarılırken, yapay zeka ile hazırlandığını gösteren bir filigran eklenecek.

Bunun şaşırtıcı bir adım olmadığını belirtmek gerekiyor. Snapchat’in seçtiği filigran, uygulamanın hayalet şeklindeki logosu ve hayaletin etrafına eklenen kıvılcımlar oldu. Filigranın yerleştirileceği konum ise gelişigüzel belirlenecek ve kullanıcıların bunun üstünde bir söz hakkı olmayacak. Bu özellik yakında kullanıma sunulacak.

snapchat

Snapchat yapay zeka etkisini açık şekilde göstermeye daha önce başlamıştı

Snapchat’te uygulama içinde oluşturulan içerikleri etiketlemeye yönelik çalışmalar daha önce başlamıştı. Bir görüntü üstüne uzaklaştırma efekti uygulayan “Extend” özelliğinin kullanıldığı bir kıvılcım ikonuyla gösteriliyor. Selfieleri fantastik görüntülere dönüştüren Dreams özelliğinde de yapay zekadan yardım alındığı açıkça belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER