Teknoloji

Snapchat yapay zeka ile evcil hayvanların Bitmoji’sini yapacak

snapchat

Snapchat yapay zeka tabanlı özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Kullanıcılar artık yapay zeka yardımıyla evcil hayvanlarının Bitmoji’sini oluşturabilecek. Bunun için evcil hayvanın fotoğrafı çekilecek ve ardından işi yapay zeka halledecek. Hayvanların Bitmoji’si Snap Map’te sahiplerinin Bitmoji’sine eşlik edecek.

Şirketin paylaştığı ekran görüntülerine göre kullanıcılar, evcil hayvanlarının fotoğrafını paylaştıktan sonra yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerin birkaç farklı varyasyonu arasından seçim yapabilecek gibi görünüyor.

Bu, insanlardan ilham alan kendi Bitmoji’nizle yapabileceklerinizden çok daha az özelleştirme anlamına geliyor. Ancak kullanıcıların gerçek evcil hayvanlarına benzeyen bir şey oluşturmalarını da mümkün kılıyor. Snap’in hayvan Bitmoji’leri için aksesuar ekleme imkanını ne zaman sunacağı belirsizliğini koruyor.

Bu ekleme aynı zamanda Snap’in abonelik paketinde yapay zeka özelliklerini nasıl benimsediğinin en son örneği olarak değerlendirilebilir. Snapchat+’ın 2022’de piyasaya sürülmesinden bu yana şirket, MyAI asistanının yanı sıra Dreams ve AI tarafından oluşturulan anlık görüntüler gibi kamerayla çalışan özellikler de dahil olmak üzere üretken AI özelliklerini denemek için premium hizmeti kullandı. Şirket aralık ayında Snapchat+’ın 7 milyondan fazla abonesinin olduğunu duyurmuştu.

Snapchat daha uzun videoların önünü açıyor

Snap, abonelik servisine üye olmayan kullanıcıları için de bazı yenilikler sunuyor. Uygulama, klipleri düzenlemeyi kolaylaştırmak için yeni bir şablon özelliği ve anlık görüntüleri daha hızlı gönderip düzenlemek için yeni kaydırma tabanlı hareketler ekliyor. Snapchat ayrıca Stories ve Spotlight için daha uzun video yüklemelerini de destekleyecek. Uygulama içi snap’ler artık üç dakika uzunluğunda olabilirken, uygulama beş dakikaya kadar yüklemelere de izin verecek.

İLGİLİ HABERLER