Teknoloji

Snapchat Plus üyeleri için yeni yapay zekâ özellikleri

snap snapchat plus

Sosyal medya platformları arasında popülerliğini koruyan Snapchat, üretken yapay zeka (AI) özelliklerini daha da genişletiyor. Mesajlaşma uygulaması, Snapchat Plus abonelerine, metin tabanlı isteklere dayalı resimler oluşturma ve bunları arkadaşlarına gönderme imkanı sunuyor.

Snapchat’in aylık 3.99 dolarlık planına abone olan kullanıcılar, bu özelliği kullanabiliyor. Kamera arayüzünün sağ tarafındaki araç çubuğundan “AI” düğmesine tıklayarak, kullanıcılar metin tabanlı bir istek yazabilir veya “gelecekçi bir disko” ya da “kalkışa hazırlanan bir roket” gibi önceden hazırlanmış seçeneklerden birini tercih edebilir.

Snapchat’te AI ile resim oluşturma ve düzenleme nasıl yapılır?

Snapchat’in AI’ı, girilen metin tabanlı isteğe göre bir resim üretiyor ve kullanıcılar, bu resmi düzenleyip bir mesaj ekleyerek arkadaşlarına ve aile üyelerine uygulama üzerinden gönderebiliyor. Snapchat, aboneler için başka AI destekli avantajlar da sunuyor. Örneğin, fotoğrafın konusunu kameradan daha uzakta göstermek için AI kullanarak arka planı doldurmak mümkün. Bu özelliği denemek için, kullanıcılar yakın çekim bir fotoğraf çekip, kamera arayüzündeki “kırp” simgesine basarak “genişlet” seçeneğini seçebilir.

Snapchat’in AI selfie özelliği “Dreams” da, belirli temalara göre fotoğrafları dönüştürüyor. Snapchat Plus aboneleri, her ay sekiz “Dream”den oluşan bir paketi ücretsiz olarak alabiliyor. Tüm bu yenilikler, Snapchat ve diğer uygulamaların yıl boyunca eklediği AI özelliklerine ekleniyor. Nisan ayında tüm kullanıcılar için bir AI sohbet robotu başlatan Snapchat, yakın zamanda geliştiricilerin ChatGPT ile filtreler oluşturmasına olanak tanıyan bir özellik de ekledi.

Snapchat Plus, yapay zeka özelliklerini genişleterek kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Bu yenilikler, sosyal medya platformunun rekabetçi ve yenilikçi yapısını güçlendiriyor. AI destekli resim oluşturma, arka plan düzenleme ve “Dreams” özellikleriyle Snapchat Plus, kullanıcılarına daha etkileşimli ve yaratıcı bir ortam sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER