Teknoloji

Snap para karşılığı ek özellikler ve yetenekler sunacak Snapchat Plus hizmetini test ediyor

snap snapchat plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snap, kullanıcılara yeni özelliklere erken erişim imkanı sağlayacak, buna ek olarak diğer yetenekleri de sunacak olan Snapchat Plus adlı ücretli bir aboneliğin testlerini kendi bünyesinde gerçekleştiriyor. The Verge sitesi, Snap’ten aldığı açıklamayı aktardı.

Siteye bir açıklama gönderen Snap temsilcisi Liz Markman, “Snapchat kullanıcıları için yeni bir abonelik hizmeti olan Snapchat Plus’ın erken aşamadaki dahili testlerini yapıyoruz. Abonelerimizle özel, deneysel ve sunum öncesi özellikleri paylaşma ihtimalinden heyecan duyuyoruz ve topluluğumuza en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğimiz hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz.” dedi.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından Twitter’da yayınlanan ekran görüntülerine ve bilgilere göre Snap, arkadaşlarınızdan birini “#1 BFF”, yani “en iyi arkadaş” olarak sabitleme yeteneğinin aralarında bulunduğu çeşitli Snapchat Plus özelliklerini test ediyor. Snapchat simgesini değiştirmek ve hikayelerinizi kimin tekrar izlediğini görmek de imkanlar arasında bulunuyor. Ayrıca Paluzzi, Snapchat Plus’ın fiyatının şu anda ayda 4,59 avro ve yılda 45,99 avro olarak listelendiğini gösteriyor. Tabii ki, bu fiyatlar sadece yer tutucu niteliğini taşıyor olabilir, hizmet çıktığında fiyatlar farklı olabilir.

Snap, ücretli bir hizmet üzerinde çalışan tek sosyal ağ veya mesajlaşma platformu değil. Telegram da, bu ayın sonunda çıkacak olan premium bir abonelik üzerinde de çalıştığını doğruladı. Twitter, ise geçen yılın sonlarında Blue hizmetini yurt dışında kullanıma sunmaya başlamıştı.

Apple’ın iOS 14.5 ile birlikte reklamlar için kullanıcıların uygulama bazında reklam izlemeyi kapatmasına olanak tanıyan bir gizlilik özelliğini sunmasının ardından, birçok ücretsiz uygulama nasıl para kazandıklarını yeniden düşünmek zorunda kaldı. Snapchat, özellikle iOS’taki değişiklikleri, tutturulamayan gelir hedeflerinin bir nedeni olarak gösterdi ve bu yıl işe alımları yavaşlatacağını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER