Teknoloji

Snap 500’den fazla çalışanını işten çıkarıyor

snap snapchat plus

Snapchat‘in çatı şirketi Snap, iş gücünde yüzde 10’luk bir kesintiye gidiyor. İlk olarak şirket tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) gönderilen bir belgede görülen bu karar, sonrasında şirket sözcüsü tarafından da doğrulandı.

2023’ün üçüncü çeyreği biterken şirketin çalışan sayısı 5367 olarak açıklanmıştı. Bu da şirketin kararından yaklaşık 540 kişinin etkileneceği anlamına geliyor.

SEC’e gönderilen belgede, işten çıkarmalar sayesinde şirketin “en yüksek öncelikleri yerine getirmek için en iyi şekilde konumlandırılacağı” belirtildi. Buna ek olarak, zaman içinde “adım adım yatırım yapma kapasitesi”nin sağlanacağı da vurgulandı. Engadget sitesine gönderilen açıklamada ise işten çıkarmaların “hiyerarşiyi azaltmak ve kişisel işbirliğini teşvik etmek” için gerekli olduğu belirtildi.

Snap işten çıkarılanlara tazminat verecek

SEC’e gönderilen belgede, işten çıkarılacak çalışanlara tazminat paketi sunulacağı belirtilse de, paketin detayları konusunda bilgi verilmedi. Şirket, işten ayrılacak çalışanlara gerekli desteğin sağlanılmasına odaklanıldığını belirtti.

Snap 2024’ün dördüncü çeyreğine ait finans raporunu bugün paylaşacak. Bir önceki çeyrekte beklentileri aşan şirketin yeni performansının ne olacağı merak ediliyor. Eğer sonuçlar iyi gelmezse, işten çıkarma kararının altında yatan temel neden de anlaşılmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER