Teknoloji

Sharp Android One S3 iPhone 5c’nin ruhunu geri getiriyor

sharp android one s3Apple’ın iPhone 5’ten sonra çıkardığı, renkli plastik gövdeye sahip iPhone 5c‘yi hatırlıyor musunuz? İnsanlar daha şık görünümlü ve havalı olan alüminyum gövdeli modelleri tercih edince, bu plastik iPhone’ların ömrü uzun olmamıştı. Ancak aradan geçen birkaç yıl sonra, Sharp yeni Android telefonuyla iPhone 5c’nin havasını geri getiriyor.

Sharp Android One S3, Japonya’da 32 bin 400 yen (yaklaşık 1110 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Fiyatı ile iPhone 5c’den daha uzakta, orta segmente mensup uygun fiyatlı Android telefonlar arasında konumlandırılan bu telefonda 5 inç, 1080p çözünürlüklü IGZO LCD ekran bulunuyor.

Sharp S3’ün geride kalan teknik özellikleri de fazla ilgi çekici görünmüyor. Snapdragon 430 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve 2700 mAh kapasiteli pil başlıca özellikler arasında bulunuyor. Yazılım tarafına baktığımızda ise, Android One S3’ün Android Oreo ile yüklü geldiğini görüyoruz. Android One programına dahil olması, telefonun istenmeyen, gereksiz yazılımlardan arınmış şekilde çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca yazılım güncellemelerini de diğer Android telefonlardan daha hızlı şekilde alacaktır.

sharp android one s3

Her ne kadar donanımı fazla ilgi çekici olmasa da, Sharp’ın Android One telefonunun bazı güzel yanları bulunuyor. Telefonun suya ve toza dayanıklılığı IP68 sertifikasıyla belgeleniyor. Ayrıca telefon USB-C üzerinden şarj ediliyor. Bu özelliğin de o fiyat segmentindeki telefonlarda pek bulunduğu söylenemez. Ayrıca telefonun pastel renkli kılıfları da akıllara Apple’ın iPhone 5c’sini getiriyor.

Sharp Android One S3 şu an için sadece Japonya’da satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER