Teknoloji

Samsung kripto para madenciliği için işlemci üretecek

kripto para ingiltere dijital

samsung ethereum bitcoinKripto para birimlerinin yükselişi sayesinde grafik kartlarının maliyeti piyasa fiyatlarının üç katına kadar yükselirken, stoklardaki miktarı da aydan aya azalarak tüm zamanların en düşük seviyesine iniyor. Ancak PC oyuncuları çok yakında rahata erecek, çünkü Samsung, kripto para madenciliği için özel olarak geliştirilmiş işlemciler çıkarmayı planlıyor.

TechCrunch’ın haberine göre Samsung, işlemci biriminin kripto para madenciliği yongalarının üretimiyle yakından ilgileneceğini doğruladı. Henüz konuyla ilgili fazla detay bulunmuyor, ancak Güney Koreli bir yayın organının belirttiğine göre, şirket tekil bilgisayar işlemleri için tasarlanmış uygulama odaklı entegre devreler (ASIC) üretmeyi planlıyor.

Samsung’un doğruladığı madencilik yongalarının birçok bilinmeyeni arasında, ASIC dirençli olarak bilinen Ethereum’da, bir ASIC türevinin nasıl işlev göreceği de bulunuyor. Aslında Ethereum’un ASIC’e karşı dayanıklı olması gibi bir gereksinim yok, ancak bu, Samsung’un çözmesi gereken bir problem olarak duruyor.

Güney Koreli elektronik şirketinin kripto para dünyasına giriş yapma hamlesi biraz garip karşılanabilir, ancak şirket çoktan kripto para madenciliğinin içinde bulunuyor. Madencilikte kullanılan grafik kartlarının büyük bir bölümünde Samsung’un yüksek kapasiteli bellek yongaları kullanılıyor.

Samsung genellikle akıllı telefonlarıyla veya 4K QLED TV’leriyle bilinirken, şirket son olarak Intel’i geride bırakarak dünyanın en büyük yonga üreticisi oldu. Bu en son girişim de şirketin silikon pazarındaki konumunu biraz daha güçlendirecektir.

Umarız, Samsung’un ASIC yongalarına girişi dünya genelinde GPU stoklarına doğru meydana gelen yığılmayı azaltır. Bununla birlikte şirketin kripto para madenciliği pazarına eğilmesi grafik kartları için bellek sıkıntısı da çıkarabilir. Ancak tahmin ediyoruz ki, Samsung’un bunun için bir planı vardır.

İLGİLİ HABERLER