Teknoloji

Samsung koronavirüs salgını döneminde kârını artırmayı başardı

samsung chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasının ardından finansal tablosuna ilişkin detayları paylaşan ilk büyük teknoloji şirketi oldu. Henüz nihai rapor yayınlanmasa da, ilk veriler Güney Koreli elektronik devinin durumdan pek etkilenmediğini gösteriyor.

Samsung’un bugün itibarıyla yayınladığı ilk çeyrek finansal kılavuzuna göre, şirket 2020’nin ilk üç aylık dönemini yaklaşık 55 trilyon won (303,99 milyar TL) gelirle tamamladı. Bu da yıllık bazda yüzde 5 oranında bir gelir artışı sağlanması anlamına geliyor. Operasyon kârının ise yüzde 3’lük bir artışla 6.4 trilyon won (35,41 milyar TL) seviyesine yükselmesi öngörülüyor.

Samsung’un kazanç rehberinde birimlerin performansına ilişkin verileri bağımsız olarak görmek veya şirketin yorumlarına ulaşmak mümkün olmuyor. Bunlar için ayın son günlerinde yayınlanacak nihai raporu beklemek gerekiyor.

Daiwa Securities analisti SK Kim, CNBC’ye yaptığı değerlendirmede şirketin bellek yongası biriminin kısa vadede iyi bir performans sergilemiş olmasının tahmin edildiğini belirtti. Söz konusu artışın nedeni ise daha çok kişinin evden çalışmaya başlaması nedeniyle veri merkezlerine olan talebin artması.

Yine de, Samsung için koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinin olacağı da rahatlıkla söylenebilir. Özellikle tüketici elektroniği tarafında mağazaların kapanması, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar ve finansal belirsizliklerin Samsung’u olumsuz etkilemesi sürpriz olmayacaktır. Bu olumsuz etkiler hemen şirketin finans raporuna yansımayabilir. Ancak küresel salgının gidişatına göre bu etki daha belirgin şekilde görülebilir. Samsung’un en büyük rakiplerinden Apple, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 mali yılının ikinci çeyreğindeki hedeflerine ulaşamayabileceğini daha önce açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER