Teknoloji

Apple yatırımcılarını koronavirüs salgınının etkileri konusunda uyardı

iPhone 11 İncelemesi

Koronavirüs salgını, Apple‘ı ilk etapta öngörülenden daha fazla etkileyecek gibi görünüyor. Şirket tarafından yatırımcılara yönelik yapılan son açıklama da bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Apple, küresel iPhone arzında geçici bir süre için sıkıntıların yaşanabileceğini belirtti.

Cupertino merkezli şirketin Çin’deki üretim ortakları, tekrar çarkları döndürmüş durumda. Ancak bu fabrikaların büyük kısmında üretim süreci, Apple’ın öngördüğünden daha yavaş şekilde işliyor. Bu durum nedeniyle önümüzdeki dönemde mağazalarda iPhone 11 bulma konusunda sıkıntılar yaşanması muhtemel görünüyor.

Apple, telefon arzında yaşanan sıkıntı nedeniyle düşecek satışların etkisinin bilançolarına da yansımasını bekliyor. Buna ek olarak, Çin’deki talepte yaşanan düşüş de şirketin canını yakacak faktörlerden biri gibi görünüyor. Ülkedeki resmi ve üçüncü taraf mağazalarının büyük kısmının hâlâ kapalı olması; açık olanların da çok kısa süreler için çalışması ve bu sürelerde de satış hacminin çok düşük olması, Apple’ı etkileyecek faktörlerden biri olarak gösteriliyor.

Apple kendi mağazalarını tekrar açmaya yavaş yavaş başlasa da, bu etkiyi kırması zaman alacağa benziyor. Şirket, çalışanlarının sağlığının öncelikli kaygısı olduğunun ve mağazaların mümkün olan en güvenli şekilde tekrar açılacağının altını çiziyor. Apple, koronavirüs salgınıyla mücadele için yaptığı bağış miktarını da ikiye katladığını açıkladı.

Apple, koronavirüs salgınının iPhone üretimine ve satışlarına yaptığı etki nedeniyle mart sonunda bitecek üç aylık dönem için kendisine daha önce koyduğu satış hedeflerini karşılamayı artık beklemiyor. Koronavirüs salgınının teknoloji dünyası üzerindeki etkisinin sadece Apple ile sınırlı olmadığını ve çok daha geniş bir alana yayıldığını unutmamak gerekmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER