Teknoloji

Apple Çin’deki beş mağazasını yeniden açtı

apple store

Apple, Çin’in başkenti Pekin’de bulunan beş mağazasını bugün itibarıyla yeniden açtı. Reuters’in haberine göre, mağazalar ilk etapta sınırlı süreler boyunca hizmet verecek. Apple’ın Çin’deki tüm mağazaları, 1 Şubat itibarıyla koronavirüs endişesi nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı.

Apple’ın Çin’deki mağazaları normal şartlar altında sabah 10:00’dan akşam 22:00’a kadar açık kalıyor. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle şirket bu saatlerde düzenlemeye gitti.

Apple’ın internet sitesinde verilen bilgiye göre; tekrar hizmet vermeye başlayan beş mağaza 11:00-18:00 saatleri arasında açık kalacak. Bu takvimin ilk etapta en az 20 Şubat’a kadar uygulanması planlanıyor.

Cupertino merkezli şirket, ilk etapta sadece Pekin’de bulunan beş mağazasını yeniden faaliyete geçirdi. Apple’ın Çin’deki diğer mağazalarının kapılarının ne zaman tekrar açılacağı konusunda henüz bir bilgi verilmiş değil.

Koronavirüs salgını, son verilere göre 1300’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgın, insanların hayatını yanı sıra ekonomiyi de önemli ölçüde tehdit ediyor. Apple, bu tehdidi en yakından hisseden şirketlerden biri olarak değerlendiriliyor. Salgın nedeniyle Cupertino merkezli şirketin üretim takviminde sarkmaların yaşanabileceği ve satışların düşebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER