Teknoloji

Samsung Galaxy S21 serisi tanıtım tarihi için yeni iddia

samsung galaxy s21 ve s21 plus

Samsung’un gelecek nesil akıllı telefonları, Galaxy S21 serisi 14 Ocak’ta dünya çapında tanıtılacak. Bu tarih Samsung’un Hindistan’daki en büyük mobil deneyim mağazası tarafından ortaya çıkarıldı. Ve SamMobile da bu tarihi Samsung’un yerel ofisindeki bir şirket yetkilisine doğrulattı.

Her ne kadar Android Authority söz konusu tarihi dünya çapında lansman tarihi olarak verse de, Samsung yönetimi bu tarihi doğrulamadı. Konu hakkında herhangi bir yorumda veya bilgilendirmede bulunmadı.

Ocak ayındaki lansman normalde şubat ayında düzenlenene Unpacked etkinliklerine göre biraz daha erken zamanda gerçekleşecek olsa da, bu tarih ilk kez ortaya atılmadı. Bu haftanın başlarında Android Police sitesi de kendi kaynaklarına dayanarak 14 Ocak’ı muhtemel lansman tarihi olarak öne sürmüştü.

Android Authority’nin haberinde, Samsung’un Bengaluru’daki Opera House outlet mağazasında çalışan yetkililerin, telefonların muhtemelen 29 Ocak tarihinde Hindistan’da satışa çıkacağını söylediği belirtiliyor. Mağaza yakında çıkacak üç ürün; Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra modelleri için ön siparişleri almaya başladı. Bunun için 2000 rupi, yani 214 TL’lik bir depozito alınıyor. Telefonların fiyatları ise henüz ortaya çıkmadı.
Lansman tarihlerinin ortaya atılmasının yanı sıra, Android Authority’nin haberi yakında çıkacak telefonların bazı özelliklerini de ortaya koyuyor. Görünüşe göre Hindistan’da çıkacak telefonlar Samsung’un Exynos 2100 işlemcisinden güç alacaklar. Üç model şu renklerde sunulacak: S21 için gri, pembe, mor ve beyaz; S21 Plus için pembe, mor, gümüş ve siyah; ve S21 Ultra için siyah ve gümüş. Android Authority, S21 Ultra’nın 108 megapiksellik bir ana sensöre sahip olacağını ve bunlardan biri 10x optik yakınlaştırmaya sahip olacak iki ek 10 megapiksel sensörün de bulunacağını yazıyor.

En son haber, yeni telefonlar hakkında bir dizi sızdırılmış ayrıntıyı da ekliyor. Bu haftanın başlarında, yeniden tasarlanan kamera modüllerini gösteren bir dizi tanıtım videosu sızdırılmış, bunlar sayesinde telefonlara erken bir bakış atma imkanı yakalamıştık. Tanıtım videoları, S21 Ultra’nın S21 ve S21 Plus’taki üç kameraya kıyasla toplam beş kameraya sahip olacağını doğruluyor gibi görünüyor.

Tanıtım videoları, kasım ayında çıkan ve telefonların her birinin 120Hz ekranlarla geleceğini, ayrıca 6.2 ila 6.8 inç arasında değişen ekranlara sahip olacağını söyleyen bir haberin ardından geldi. Boyutları 4000 mAh ile 5000 mAh arasında değişen pillere sahip olacakları ve Samsung’un kendi işlemcilerini kullanmadığı ülke pazarlarında Qualcomm’un yeni Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacakları da belirtiliyor. Ayrıca S21 Ultra’nın Samsung’un S-Pen ile uyumlu olması bekleniyor; bu, kapasitif ekran kalemi donanımlı Note serisinin sonlandırılacağına dair söylentiler dikkate alındığında önemli sayılır.

İLGİLİ HABERLER