Teknoloji

Samsung Galaxy Note 21 ile Note serisine bir yıl daha devam diyecek

Galaxy Note serisinin sona ereceğine dair dedikodular ve iddialar giderek artıyor, ancak bu serinin ortadan kalkması için henüz erken olabilir. Son zamanlarda çıkan haberler çoğunlukla Galaxy S21’in, özellikle de Galaxy S21 Ultra’nın iki seriyi birbirinden ayıran tek özelliği kazanacağını işaret ediyor. Güney Kore medyasından gelen bir haber ise, Samsung’un Galaxy S21 Ultra’ya, Note serisinin ayırt edici özelliği olan S Pen desteğini eklemek için değerlendirme yaptığını öne sürüyor. Bununla birlikte, Galaxy Note hayranlarına en azından önümüzdeki yıl da bu serinin devam edeceğine dair umut aşılıyor.

Aslında yıllar boyunca Samsung’un Galaxy Note serisini sonlandıracağına dair haberlere ve analizlere rastladık. Ancak bu beklenti hiçbir zaman ya da en azından henüz gerçekleşmedi. S Pen, Galaxy Note’un Galaxy S serisinin üzerine ek olarak sahip olduğu son şey ve söylentiler artık bu durumun da geçerli olmayabileceğini gösteriyor. Anlaşılan o ki Samsung, Galaxy Note serisini bir seferde sonlandırmak yerine yumuşak bir geçiş yapmayı planlıyor.

ETnews sitesinin kaynakları, Samsung’un Galaxy S21’in bu S Pen desteğine sahip olması için gerekli olan dijitalleştirici birim için sipariş geçtiğini iddia ediyor. Böyle bir siparişin Galaxy Note 21 ve hatta Galaxy Z Fold 3 için geçilmesi için henüz çok erken. Bu nedenle, Samsung’un ocak ayının ortasında çıkarmayı planladığı 2021 model amiral gemisi telefonun S Pen desteğine sahip olacağı yorumunu yapabiliriz.

Ayrıca aynı kaynaklar, önümüzdeki yıl hâlâ bir Galaxy Note modelinin çıkacağını söylüyor. Ancak Samsung iki model yerine tek model çıkarabilir. Samsung son iki yıldır bu amiral gemisi telefon serisi içinde iki farklı model çıkarıyor. Tek modele inilmesi de Samsung’un yumuşak bir geçiş planladığı şeklinde yorumlanabilir.

Bu, en azından şirkete gerçek halefi Galaxy Z Fold’u hazırlaması için yeterli zaman verecektir. Samsung, katlanabilir telefonları için kullandığı kırılgan esnek ekranda bir kalem kullanımına nasıl izin vereceğini henüz çözmedi. Galaxy Z Fold 3’ün bu özelliğe sahip olacağına dair söylentiler, özellikle de yine de bir Galaxy Note 21 olacaksa, aynı şekilde erken olabilir.

Samsung bu şekilde katlanabilir telefon serisi Galaxy Z Fold’un, Note serisinin yerini alması için yeterli zamanı da verecektir. Samsung, bu katlanabilir telefonlarında kullandığı daha hassas ve esnek olan ekranlarda kalemi nasıl kullanacağını henüz çözmedi. Galaxy Z Fold 3’ün bu özelliğe sahip olacağına dair söylentiler var. Ancak o zamana kadar en azından Galaxy Note 21 modelini görecek gibiyiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER