Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 tanıtım tarihiyle ilgili yeni bir iddia

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 6 veya son zamanlarda ortaya atılan iddialara göre Galaxy Note 7 veya Galaxy Note 7 edge için bir tanıtım tarihi sızdı. Popüler sızıntı kaynaklarından olan Evan Blass, Samsung’un 2016 yılının ikinci yarısına özel amiral gemisi telefonunun 2 Ağustos dolaylarında tanıtılacağını öne sürdü.

Twitter hesabı @evleaks üzerinden paylaşımda bulunan sızıntı kaynağı, “Samsung Galaxy Note 6/7 tanıtım etkinliğine yaklaşık iki ay zaman var.” şeklinde çevirebileceğimiz bir tweet de attı.

Dedikodular ağustos ayında gerçekleştirilecek bir lansman üzerinde yoğunlaşmaya başlıyor. Her ne kadar Samsung geçmişteki çoğu Note serisi amiral gemisi telefonunu eylül ayındaki IFA etkinliğinde tanıtmış olsa da, geçen yıl Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ telefonları 13 Ağustos tarihinde ABD’de düzenlenen bir etkinlikte duyurulmuştu.

Samsung’un yeni Note cihazını Apple’ın sonbaharda beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus telefonlarına karşı konumlandıracağı söyleniyor. Bu nedenle Güney Koreli şirketin ürününü mümkün olduğu kadar daha erken zamanda piyasaya sürmek istediği biliniyor, tıpkı geçen yıl olduğu gibi. Apple genellikle yeni iPhone’larını eylül ayının ortalarına doğru duyuruyor ve aynı ayın ikinci yarısında da piyasaya sürmeye başlıyor. Ağustos başında gerçekleşecek tanıtım sayesinde Samsung daha o ay bitmeden yeni telefonunu piyasaya epey yayma şansı elde edecektir.

Samsung’un Galaxy Note 6 adını atlayıp Galaxy Note 7’ye geçiş yaparak hem Galaxy S ve Galaxy Note serisini aynı numarada buluşturacağı, hem de “7” rakamıyla beklenen iPhone modellerine karşı aynı rakamla meydan okuyacağı iddia ediliyor. Ne var ki, son zamanlarda Apple’ın bu yıl iPhone 7 markasını kullanmayabileceği yönünde dedikodular da alevlenmeye başladı.

Galaxy Note 7 için dedikodusu yapılan teknik özellikler arasında 5.8 inç, QHD Super AMOLED ekran, Qualcomm ve Exynos işlemci seçenekleri, 6 GB RAM, çift kamera ve 4000 mAh kapasiteli ve hızlı şarj özellikli pil de bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER