Teknoloji

Mark Zuckerberg hackerların hedefi oldu

mark zuckerbergMark Zuckerberg sosyal medyada kurucusu ve CEO’su olduğu Facebook’taki hesabıyla boy gösteriyor. Ancak bu durum kendisinin başka sosyal mecralarda hesabı olmadığı anlamına gelmiyor. Zuckerberg diğer sosyal medya hesaplarının da en az Facebook hesabı kadar hassas olduğunu ise biraz sert bir dersle öğrenmişe benziyor.

Facebook CEO’sunun Instagram, LinkedIn, Pinterest ve Twitter hesapları, kısa süreliğine de olsa, hackerlar tarafından ele geçirildi. Sanal korsanlar bu kısa süreli zaferlerini hesapların vitrinini biraz bozup kendilerini överek kutladı. Zuckerberg’in kişisel e-posta adresinin hackerların eline geçip geçmediği bilinmese de, hesaplar arasında ortak bir tehdidin bulunması muhtemel gözüküyor. Yaşananların 2012’de çalınan LinkedIn şifrelerinin internete sızmasıyla bağlantılı olabileceği belirtiliyor.

mark-zuckerberg-twitter-hack-060616Hesapların kontrolünün kısa sürede yeniden ele geçirilmesi ve saldırıların izlerinin hemen silinmesi, Facebook CEO’sunun süreci yakından takip ettiğini gösteriyor. Ancak hızlı reaksiyon gösterilmesi, saldırının bazı delillerinin ekran görüntülerinin alınmasına engel olamadı. Facebook cephesinden şu an için konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

mark-zuckerberg-pinterest-hack-060616Facebook pek çok kişi için olduğu gibi, Mark Zuckerberg için de öncelikli sosyal paylaşım platformu konusunda. Ancak Zuckerberg gibi isimlerin sosyal medya hesapları, fazla kullanılmasalar bile, saldırganlar için cazip hedefler olarak ön plana çıkıyor. Facebook CEO’sunun bundan sonraki dönemde diğer sosyal medya platformlarındaki hesaplarının güvenliğini daha sıkı biçimde kontrol altında tutacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER