Teknoloji

Samsung Galaxy A6s 6 inç ekran ve 6 GB RAM ile gelecek

samsung galaxy a6s

Samsung Galaxy A6s, Güney Koreli şirketin diğer orta segment telefonlarından farklı olarak, henüz resmiyet kazanmadan çokça konuşuldu. Bu durum resmi duyuru yapılana kadar devam edecek gibi görünüyor.

Akıllı telefonun varlığına dair sızıntı ve söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Sızıntılara son olarak akıllı telefonun Galaxy P30 yerine Galaxy A6s adıyla resmiyet kazanacağı eklenmişti. Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA aracılığıyla ortaya çıkan bilgiler, Samsung Galaxy A6s ile ilgili önemli detayları gösteriyor.

Samsung tarafından TENAA’ya sunulan belge ve bilgiler, Galaxy A6s’in Galaxy A6 ve A6+’tan farklı noktalarının görülmesini sağlıyor. Dosyada SM-G6200 kod adıyla boy gösteren telefonda 5.99 inç büyüklüğünde IPS LCD panel bulunuyor. Söz konusu panel kullanıcılara 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

Samsung Galaxy A6+’ta da 6 inç büyüklüğünde 2220 x 1080 piksel çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor. Galaxy A6s’te ekran çözünürlüğünün Galaxy A6+’a kıyasla daha düşük olması dikkat çekiyor.

TENAA belgelerine göre, Samsung Galaxy A6s 6 GB RAM taşıyor. Telefonda dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 64 ve 128 GB olacağı görülüyor. Cihazda 2.2 GHz hızında çalışan bir işlemcinin olduğu görülse de, bu işlemcinin Snapdragon 660 mı yoksa Snapdragon 710 mu olacağı bilinmiyor.

Her şeye rağmen, ortada Galaxy A6+’ın Snapdragon 450 işlemcisine kıyasla hatırı sayılır bir sıçrama olduğu rahatlıkla söylenebilir. Kamera konusunda ise Galaxy A6s, A6+’ın altında kalacak gibi görünüyor. Galaxy A6+’ta 16 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir arka kamera modülü bulunuyor. Galaxy A6s’te ise 12 ve 2 megapiksel çözünürlüklü arka kameraların olacağı görülüyor.

Samsung Galaxy A6s 5 megapiksel ön kamera taşıyacak

TENAA belgelerine göre, Samsung Galaxy A6s 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunacak. Akıllı telefon kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3300 mAh kapasiteli pili sağlayacak. Galaxy A6s’in 11 Ekim’de tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER