Teknoloji

Samsung Galaxy A41 ile damla çentik geri gelecek

samsung galaxy a41

Samsung, Galaxy A serisinin her bir boşluğunu dolduracak modelleri art arda çıkarmayı sürdürüyor. Geçen yıl çıkan Galaxy A40 modelinin takipçisi olacak Galaxy A41 ile ilgili sızıntılar da devam ediyor. Ocak ayında gördüğümüz çeşitli sızıntıların ardından, bu beklenen Android telefonun tasarımını gösteren taslak fotoğraflar ortaya çıktı.

Son 2-3 aydır çıkan Samsung telefonlarına baktığımızda; Galaxy S10 Lite, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy A71 ve Galaxy A51 modellerinde, hatta yeni Galaxy S20 modellerinde de, hep Sonsuz-O ekranın kullanıldığını gördük. Yani ekranın üst kısmında, ortaya yerleştirilmiş selfie kamera deliği bulunuyor. Galaxy A41’de ise Samsung başka bir ekran tipini tercih edecek gibi görünüyor.

Galaxy A41’in Pricebaba ve @OnLeaks tarafından ortaya çıkarılan taslak görüntülerine göre, Samsung’un Sonsuz-U adıyla andığı damla çentikli ekran kullanılıyor. Bu çentikli de 25 megapiksel kamera bulunuyor.

Galaxy A41’in arkası en azından yukarıda saydığımız telefonların modern görünümünü yakalıyor. Ne var ki, dikdörtgen şekilli kamera modülü üç kameraya ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bir tanesi 48 megapiksel çözünürlüğe sahip, muhtemelen piksel birleştirmeyle varsayılan olarak daha düşük çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor. Diğer iki kameranın nitelikleri ise henüz bilinmiyor.

Samsung Galaxy A41’in diğer özellikleri arasında 1.7 GHz sekiz çekirdekli MediaTek Helio P65 işlemci, 4 GB RAM, 3500 mAh kapasiteli pil gibi özelliklerden bahsediliyor. Bunlar, telefonun giriş-orta segment telefon olacağını gösteriyor. Ancak Samsung’un en azından 2020 model kamera modülünü bu telefona yerleştireceğini görüyoruz. Bu, her kullanıcının hoşuna gider mi, orası tartışılır.

İLGİLİ HABERLER