Manşetler

Samsung Galaxy A71 Ön İnceleme – Video

galaxy a71 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy A serisinin 2020’de piyasaya çıkacak üyeleri 2019 bitmeden duyurulmaya başlanmıştı. Galaxy A71 de bu modellerden bir tanesiydi. CES 2020’deki Samsung standında bu orta üst segment Android telefonu kısa süreliğine deneyimleme imkanı bulduk.

Geçen yılın ortalarına doğru piyasaya giren Galaxy A70 epey ilgi gören Samsung telefonlarından bir tanesi olmuştu. Galaxy A71 de o telefonun izinden gidiyor, ancak Samsung 2020 model telefonlarında sıklıkla kullandığı birtakım unsurları bu telefona da eklemiş. Bunların başında tıpkı Note 10 serisinde olduğu gibi en üstte ortalanmış ekran deliği ve buraya yerleştirilmiş selfie kamerası oluyor.

6.7 inç ekranına rağmen tek elle rahat kullanılabildiğini düşündüğümüz bu telefon orta üst segment Galaxy A serisi telefonun havasını da yansıtıyor. Full HD+ çözünürlüklü ekran 1080 x 2400 piksel çözünürlükle yeterli keskinliği ve parlaklığı sunuyor. Ayrıca HDR desteği de mevcut. YouTube’daki destekleyen HDR videoları iyi şekilde izleyebilirsiniz.

Samsung işlemci tercihini değiştirmiyor, yine Snapdragon 730’a yer veriyor. 6 veya 8 GB RAM seçeneğine sahip telefonun 128 GB dahili hafızası çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. microSD kart yuvası ise kapasitesi 1 TB’ye kadar olan kartları destekliyor. 4500 mAh kapasiteli pil de epey büyük, iki güne varan bir çalışma imkanını sunacaktır. Ayrıca hızlı şarj desteği de var.

Arkada, dikdörtgen şekilli kamera modülü dört tane lens barındırıyor. 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 5 megapiksel makro lens ve 5 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. 4K video kaydı da var. Öndeki kamera ise 32 megapiksel ile epey yüksek çözünürlüklü ve detaylı selfie fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Kamera uygulaması daha önce bir Samsung akıllı telefon kullananlara çok yabancı gelmeyecektir. Geniş ve ultra geniş açılı görünümler arasında geçiş yapmak ve hızlı şekilde fotoğraf çekmek mümkün.

galaxy a71 ön inceleme

Galaxy A51 satışa sunuldu. Bu demek oluyor ki, Galaxy A71 de çok yakında piyasaya çıkacaktır. Telefonda Android 10 ve bunun üstünde One UI 2 yüklü olarak geliyor. Eğer Galaxy A71’in resmiyet kazanmasını ve hemen öncesindeki prosedürleri göz önünde bulundurursak, Türkiye’de satışa çıkacak modellerde Google uygulamaları ve servisleri görebiliriz. Ancak bu henüz net değil, ürünün piyasaya çıkmasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER