Manşetler

Samsung Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra Ön İnceleme – Video

samsung galaxy s20
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung yeni Galaxy S serisi akıllı telefonlarını her geçen yıl daha erken zamanda çıkarmaya başladı. İki yıl öncesine kadar şubat sonunda, Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde düzenlenen Unpacked etkinliklerinde gördüğümüz telefonlar, son iki yıldır etkinliğin öncesinde tanıtılıyor. Geçen yıl 20 Şubat’ta, bu yıl ise 11 Şubat’ta tanıtımların gerçekleştiğini gördük. Üstelik etkinlikler ABD’de düzenlendiği için tam anlamıyla gece mesaisi yapıyoruz.

Samsung Türkiye de San Francisco’daki etkinlikle aynı anda İstanbul’da gerçekleştirdiği bir etkinlikle Galaxy S20 ailesinin yeni üyeleri Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra’yı gösterdi. Etkinliğin hemen sonrasında yaptığımız canlı yayınla yeni telefonları sıcağı sıcağına göstermiştik. Şimdiyse bu yeni telefonlarla ilgili önemli noktaları, bilmeniz gereken ayrıntıları videoda, biraz daha düzenli ve derli toplu biçimde aktarıyoruz.

Kameralar, üreticilerin en çok önem verdiği noktaların başında geliyor. Samsung’un da her yeni Galaxy S serisi ürünle birlikte kamera deneyimini daha da yukarı çıkardığını görüyoruz. Bu yıl serinin tüm modellerinde dört arka kamera görüyoruz. S20 ve S20 Plus’ta 64 megapiksel çözünürlüklü ana kamera varken, S20 Ultra ise 108 megapiksel ile piksel sayısı heveslilerinin aklını başından alıyor.

Yüksek piksel sayısı sayesinde dijital yakınlaştırma, kalite kaybından fazla ödün vermeden yapılabiliyor. Öte yandan piksel birleştirme işlemi sayesinde daha düşük çözünürlüklü, ancak daha parlak fotoğraflar çekilebiliyor. Özellikle gece çekimlerinde bunun farkını görmek mümkün olacaktır.

Galaxy S20 Ultra üçlü içinde kamera yetenekleri daha gelişmiş olanı. 108 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanında, telefoto lens de Huawei P30 Pro’dakine benzer bir lens yerleşimi sayesinde 10 kat optik yakınlaştırma imkanı sağlıyor. Buna 10 kat dijital yakınlaştırmayı da eklediğimizde toplamda 100 kat yakınlaştırma yapılabiliyor. Gördüğümüz kadarıyla bu yüksek yakınlaştırma, düşük kalitede olsa bile rahatlıkla seçilebilen detayları yakalamayı sağlıyor.

Video tarafında da Samsung’un önemli bir aşama kaydettiğini görüyoruz. Arka kamera ile 8K video kaydı yapılabiliyor. Üstelik her üç telefonda da bu imkan mevcut. Etkinlikte gördüğümüz kadarıyla görüntü kaydı gayet durağan. Böylelikle Samsung, yüksek miktarda para ödeyip 8K QLED TV satın alanlara bu TV’lerinde izleyebilecekleri içerikleri kendilerinin oluşturmaları için gerekli aracı veriyor.

Tasarım anlamında geçen yıla göre fazla değişen bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Sonsuz Ekranları saran çerçeve biraz daha daralmış gibi görünüyor. S10’dan farklı olarak 3.5mm kulaklık jakı kaldırılmış. Serinin giriş seviyesindeki Galaxy S20’de Note 10 havası var. 6.2 inç ekranı ve ince ekran çerçevesiyle kompakt bir cihaz olmuş. Bu telefon geçen yılın S10e modelinin yerini alıyor.

Her üç telefonun ekranı da 120Hz yenileme hızını destekliyor. Ancak bu destek ancak Full HD+ çözünürlükte çalışıyor. Maksimum çözünürlükte bu imkandan yararlanamıyorsunuz. Bu da oyun oynarken genellikle Full HD+ çözünürlüğü tercih edebileceğiniz anlamına geliyor. 120Hz ayarında gerçekten de akıcılıktaki artış gözle görülüyor. Samsung’un Unpacked etkinliğinde duyurduğu Xbox desteği sonucunda birçok oyunda 120Hz ekran özelliğinden yararlanacaksınız.

Sergi alanındaki telefonlarda göremedik, ancak Samsung’un görüntülü görüşme aracı olarak Google Duo’yu işletim sistemine entegre etmesi mantıklı olmuş. Böylelikle iPhone’larda gördüğümüz FaceTime deneyimi ve pratikliği yakalanacaktır. Öte yandan Netflix’in eğlence ortağı ilan edilmesi ve kullanıcı arayüzündeki varlığının artırılması da dikkate değer.

Sonuç olarak Galaxy S20’de geçen yılın S10 ailesi modellerine göre dikkate değer yenilikler mevcut durumda. Özellikle yüksek piksel sayısını isteyenler için bu telefonlar cazip görünüyor. 8K video kaydı da cazip bir özellik, ancak ne kadar kişi bu çözünürlükte kayıt yapmayı tercih eder, orası tartışılması gereken ayrı bir konu. Tasarım ve his bakımından son birkaç yılın klasik Samsung amiral gemisi akıllı telefon havasını yansıtıyor. Fiyatların da S10 serisinde olduğu gibi zamanın şartlarına göre makul olduğu söylenebilir. Samsung yine kâr marjını düşük tutmuşa benziyor. Galaxy S20 için 7299 TL, Galaxy S20 Plus için 9299 TL ve Galaxy S20 Ultra için 11999 TL’lik fiyatlar mevcut.

İLGİLİ HABERLER