Manşetler

Samsung Galaxy S10 Lite Ön İnceleme – Video

galaxy s10 lite ön inceleme

Geçen yılın sonlarında giderek daha da artan biçimde dedikodularını gördüğümüz Samsung Galaxy S10 Lite, CES 2020’nin hemen öncesinde resmen duyurulmuştu. Las Vegas’taki Samsung standında yeni Android telefonu kısa süreliğine de olsa yakından deneyimleme fırsatı bulduk.

11 Şubat tarihinde Galaxy S11 ya da Galaxy S20 serisiyle tanışıyoruz. Tam da bunun hemen öncesinde Galaxy S10 ailesine bir “Lite” üye kazandırmak doğrusu biraz şaşırtıcı geldi. Ancak Galaxy S10 Lite, hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle 2020 model, güncel bir Android telefon olma niteliğini taşıyor.

Galaxy S10e ile Samsung, S10 ailesi içinde daha makul fiyatlı bir ürün sunmuştu. Ancak bu telefonda küçük bir ekran vardı. Bütçesini düşünüp yine büyük ekran deneyimi yaşamak isteyenler için Galaxy S10 Lite, 6.7 inç Full HD+ ekranıyla bu ihtiyacı karşılayacaktır. Galaxy S10’da Snapdragon 855 işlemci var, yani Samsung bu “Lite” telefona orta seviyede bir işlemci yerleştirmiyor. 6 ve 8 GB RA seçenekleri, 128 GB dahili hafıza, 1 TB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kart yuvası da güçlü özelliklerin bulunduğunu gösteriyor.

Pil tarafına baktığımızda Galaxy S10 Lite’ın 4500 mAh ile yüksek kapasiteye sahip bir pil barındırdığını görüyoruz. Bu da telefonun sağlam bir pil performansı sergilemesine yardımcı olacaktır. Normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini düşünüyoruz. Hızlı şarj özelliği de mevcut.

6.7 inç Super AMOLED ekran yeterli parlaklığa ve keskinliğe sahip. Ekranın üst kısmında ortalanmış bir selfie kamera deliği var. Samsung’un, Note 10 serisindeki selfie kamera tasarımını burada da tercih ettiğini görüyoruz. Burası da 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kameraya ev sahipliği yapıyor.

Arkada sol üst köşeye yerleştirilmiş dikdörtgen şekilli bir kamera modülü var. Daha önceki sızıntılar Samsung’un 2020 model telefonlarında bu tarz bir kamera yerleşimini çeşitli modellerinde tercih edeceğini gösteriyordu. S10 Lite ve onunla birlikte çıkan Note 10 Lite ile bunun başlangıcı da yapılmış oldu. Burası 48 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera modüllerine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda bu kamera birimi 4K video kaydı yapabiliyor. Kullanışlı bir kamera uygulaması var. Canlı Odak modu arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflar ve videolar çekmeye izin veriyor.

S10 Lite’da Android 10 yüklü olarak gelirken bunun üstünde de Samsung’un One UI kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Geçen yılın başlarında tanıştığımız One UI kullanıcı arayüzünün üstüne getirilmiş ufak tefek dokunuşlarla kullanıcı arayüzü S10 Lite’da gayet iyi şekilde çalışacaktır.

Galaxy S10 Lite, Samsung’un S10 ailesinin çıkışından bu yana tasarım ve özellikler tarafında sergilediği ilerlemeleri bir araya getiren bir telefon. Ne var ki, verdiği his bir Galaxy S amiral gemisi telefonundan daha çok üst sınıf Galaxy A serisi telefonunkine eşdeğer. Bunu da kötü bulmamak gerekiyor. Galaxy S10 Lite’ın yakın zamanda Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini Android’in Türkiye’deki durumu belirleyecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER