Manşetler

Samsung Galaxy A51 Ön İnceleme – Video

samsung galaxy a51 ön inceleme

Samsung Galaxy A51, 2019 yılı bitmeden hemen önce resmiyet kazanmış Android telefonlardan bir tanesiydi. Samsung’un 14 Ocak tarihinde yayınladığı bir basın bülteniyle Türkiye’de satışa sunmaya başladığını açıkladığı bu akıllı telefonu CES 2020’de kısa süreliğine de olsa deneyimleme imkanı elde ettik.

Galaxy A51 görünüş ve his itibarıyla geçen yılın telefonu Galaxy A50’nin çizgisini devam ettiriyor. Plastik ve cam birleşimi gövdesiyle yeteri kadar sağlam ve kaliteli hissettirmeyi başarıyor. 6.5 inç ekranına rağmen dar çerçevesi sayesinde tek elle de rahat sayabileceğimiz bir kullanım imkanı sunuyor. Full HD+ çözünürlüklü ekran yeterli keskinliğe ve parlaklığa sahip. Aynı zamanda YouTube’da HDR videoları da yüksek canlılık ve parlaklıkla deneyimlemek mümkün oluyor.

Galaxy A51’in arkasında da dört kamera var. Ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğe sahipken, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens ve 5 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Kamera uygulamasında geniş ve ultra geniş açılı kameralar arasında hızlıca geçiş yapılabiliyor.

A51’de sekiz çekirdekli Exynos 9611 işlemci mevcut. 6 GB ve 128 GB RAM gibi özelliklerle günlük işler için yeterli görünen bir telefon. CES’te deneyimlediğimiz telefonda Android 10 ve bunun üstünde One UI kullanıcı arayüzü çalışıyor. Google uygulamaları ve servisleri doğal olarak telefonda mevcut. Türkiye’de satışa sunulan ürünlerde ise şu an için bunların bulunup bulunmayacağı belirsiz görünüyor. Samsung Türkiye’nin Galaxy A51 için gönderdiği basın bülteninde de bu durum net şekilde belirtilmiyor.

Galaxy A51’de parmak izi okuyucusu mevcut

Galaxy A51’in 4000 mAh kapasiteli pil, ekran içi parmak izi okuyucusu gibi güçlü özellikleri de bulunuyor. Önde yer alan 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası da kağıt üzerinde yeterli görünüyor. Hızlı şarj desteği de mevcut, kutudan çıkan 15W şarj adaptörüyle normale göre daha hızlı şekilde şarj etmek mümkün olacaktır.

3049 TL’lik fiyat etiketiyle Galaxy A51, kağıt üstünde fiyat-performans oranı yüksek gibi görünüyor. Tabii ki, telefonun akıbetini biraz da Google’ın Android uygulamalarının bulunup bulunmaması belirleyecektir. Tabii ki, Samsung’un zengin yetkili servis ağının da A51’in rakiplerine göre daha güçlü olmasına yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER