Teknoloji

Rode Wireless GO II kablosuz mikrofon memnun edecek yeniliklerle çıktı

rode wireless go ii özellikleri ve fiyatı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rode, popüler kablosuz mikrofonunun yeni bir versiyonunu duyurdu. Rode Wireless GO II basit bir şekilde takılabilen klips tasarımını korurken aynı anda iki mikrofonu destekliyor. Kare şekilli ve kolaylıkla gizlenebilen bu küçük mikrofonlar kullanım kolaylığı nedeniyle videograflar ve vlogger’lar arasında beğeni topluyordu. Biz de videolarımızda bu kullanışlı kablosuz mikrofon sisteminin ilk versiyonunu birkaç aydır kullanıyorduk. İkinci nesil model, dahili kayıt ile birlikte menzil ve kararlılıkta bir artış vaat ediyor.

Gerçekten de, Rode Wireless GO II özellikleri listesine baktığımızda, orijinal versiyonun sahiplerinin ilettiği bir istek listesini okuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Örneğin, yeni Seri IV 2.4GHz dijital iletim, artık 200 metreye kadar görüş hattı iletimi barındırıyor. Bu, birinci neslin sahip olduğu 70 metreden daha büyük bir artışı temsil ediyor. Ayrıca radyo frekanslarının yoğun olarak bulunduğu yerlerde de iletim daha iyi şekilde gerçekleştirilecektir.

rode wireless go ii kablosuz mikrofon

Vericide 24 saatten fazla kayıt desteği sunan dahili kayıt yeteneği de bulunuyor. Bağlı cihazda gerçekte kayıt tuşuna basmadığınızı keşfettiğinizde bu ek kayıt özelliği hayat kurtarıcı olabilir. Bu arada -20 dB’de kaydedilen bir güvenlik kanalı, ana kanalda bozulma olması durumunda yedek görevi görebilir. Daha önce olduğu gibi, her vericide entegre bir çok yönlü yoğunlaştırıcı kapsül mikrofonu bulunuyor. Ayrıca harici bir yaka mikrofonu veya benzerini kullanmayı tercih ederseniz 3,5 mm TRS girişine de sahip olacaksınız.

Bu arada, bağlanabilirlik de başka bir iyileştirme alanı oldu. Alıcıya bir kamera, telefon veya başka bir cihaz bağlamayı kolaylaştırmak için artık 3,5 mm analog TRS çıkışı, USB-C çıkışı ve iOS dijital ses çıkışı var. Kazanç kontrolü için kullanılan, 10 aşamalı ped’e genişletilebilen üç aşamalı bir ped de elde edersiniz.

Bu ve yerleşik verici kaydı yeni Rode Central uygulamasıyla kontrol ediliyor. Cihaz üzerindeki kontrolleri olabildiğince basit bırakmak için tasarlanmış olan bu uygulama, güvenlik kanalı, kayıt, hassas kazanç kontrolü ve daha fazlasının ayarlandığı yer oluyor. Mono ve stereo modları desteklenir, her vericiyi ayrı ayrı kaydetmek veya ikisini bir stereo parça ve daha kolay sonradan işleme için birleştirmek için kullanılıyor. Ayrıca mikrofonu kapatmak için bir sessize al düğmesi de vardır.

rode wireless go ii kablosuz mikrofon

Daha önce olduğu gibi, Wireless GO II’de şarj edilebilir lityum-iyon piller var. Bunları doldurmak için bir USB-C bağlantı noktası da mevcut. Rode, tam şarjın 7 saate kadar kullanım için iyi olduğunu, ayrıca çalışma sürelerini en üst düzeye çıkarmak için bir güç tasarrufu modu olduğunu söylüyor. Alıcı 32 gram iken her bir verici 31 gramdır. Kareleri bir gömleğe veya cekete ya da bir kameradaki bağlantı yuvasına sabitlemek için kullanılabilen aynı türde klipslere sahiptir.

Rode Wireless GO II, iki mikrofon ve tek bir alıcı için 299 dolar yurt dışı fiyatıyla yurt dışında şimdi sipariş edilebilir. Setin içinde, kameralara takmak için düz bir TRS bellek kablosu, şarj ve kayıt için bilgisayarlara bağlamak için üç adet USB-C – USB-A kablosu ve bir taşıma çantası bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER