Teknoloji

LG Rollable telefonuyla ilgili iddiaları yalanladı

lg rollable android 12

LG Rollable adını taşıyan yuvarlanabilir ekranlı telefonuyla ilgili çalışmaların askıya alındığı iddiasını yalanladı. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, gelecekte çıkması planlanan ürünlerle ilgili nihai bir kararın verilmediği belirtildi. Söz konusu iddia Güney Kore medyası tarafından gündeme taşınmış ve şirketin parça tedarikçilerini iade ödemeleri konusunda bilgilendirdiği öne sürülmüştü.

Ancak LG’nin açıklamasına biraz daha dikkatli bakmakta fayda var. Nihai kararın verilmemiş olması, LG’nin Rollable’ı 2021 içinde piyasaya çıkaracağı anlamına gelmiyor. Şirketin açıklaması pandemi ortamında tasarım, üretim ve sevkiyatta yaşanabilecek sıkıntıları ve genel belirsizlik ortamını yansıtıyor. Buna ek olarak, ortaya atılan iddianın gerçeğin sınırlarında olabileceğini belirtmekte fayda var.

LG akıllı telefon pazarından çıkacağına dair iddiaları da yalanladı. Bu iddialar da geçtiğimiz ocak ayında gündeme gelmişti. Güney Koreli şirketin akıllı telefon birimini satabileceği veya kapatabileceği belirtilmişti.

Eğer LG Rollable projesini askıya alırsa, bu telefonun tasarımında bazı değişikliklerin yapılması için olabilir. Üretim takvimindeki tüm değişikliklerin iptal anlamına gelmediğini de belirtmek gerekiyor. Projenin tamamen iptalinin LG çalışanları için de sürpriz olacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER