Teknoloji

LG’nin kıvrılabilir ekranlı telefonunu bekleyenlere kötü haber

lg rollable android 12

LG Rollable kıvrılabilir ekranlı telefonunu CES 2021’de gözler önüne çıkarmıştı. Ancak etkinlikten bir süre sonra telefonun akıbetine dair farklı iddialar gündeme gelmişti. Yonhap sitesinin haberine göre, telefon için bir karar verildi.

LG’nin parça tedarikçilerine projeyi askıya alma kararını duyurduğu söyleniyor. Bu tedarikçiler arasında yuvarlanabilir ekranın üreticisi BOE’nin de bulunduğu belirtiliyor. Tedarikçilerin şimdiye kadarki üretimleri nedeniyle LG’den tazminat isteyebileceği de haberde göze çarpan noktalar arasında yer alıyor. Güney Koreli şirketten şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Kıvrılabilir ekranlı telefon, Explorer Project (Kaşif Projesi) adını taşıyan girişim çerçevesinde geliştirilmişti. Bu proje çerçevesinde LG Rollable’ın ardından klasik formatta bir amiral gemisi çıkarabileceği belirtilmişti. Ancak şimdiye kadar V70 adını taşıması beklenen bu telefon konusunda da somut bir açıklama yapılmadı.

LG’nin mobil cihaz birimini elden çıkarabileceği veya tamamen kapatabileceği iddiası da bir süre önce gündeme gelmişti. Birim, 2015’in ikinci çeyreğinden bu yana para kaybediyor. 5 yıllık dönemde LG’nin mobil biriminin toplam zararı 4.5 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda. LG bu gidişatı değiştirmek için sıkı bir çaba gösterse de, henüz aradığını bulabilmiş değil.

LG Rollable askıya alınsa da, bu durum şirketin akıllı telefon pazarından çıkacağı anlamına gelmiyor. Şirketin akıllı telefon konusundaki kararsızlığı nedeniyle böyle bir karar almış olması da muhtemel görünüyor. Bunun zararı azaltmaya yönelik bir hamle olabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER