Teknoloji

Reddit büyük yatırımın ardından iş gücünü ikiye katlıyor

reddit

Reddit, toplamda 250 milyon dolar yatırım aldığı yeni turun ardından çalışan sayısını ikiye katlayacağını duyurdu. Şirketin hâlihazırda 700 civarında olan çalışan sayısı, önümüzdeki dönemde 1400’e çıkacak. CNBC’nin haberine göre, mevcut çalışanların yaklaşık 600’ü Reddit’in ABD’nin San Francisco, New York, Los Angeles ve Şikago şehirlerindeki ofislerinde görev yapıyor.

Reddit’in aldığı bu yeni yatırımın zamanlamasının ilginç olduğu söylenebilir. Platformun Wall Street kanalı GameStop, AMC ve diğer şirketlerin hisselerinin değer kazanmasındaki rolüyle dikkatleri çekmişti. Kullanıcılar toplu hâlde belli şirketlerin hisselerini alarak hızlı bir şekilde değer kazandırmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun da (SEC) bunu inceleme altına aldığı söyleniyor.

The Wall Street Journal’a konuşan Reddit CEO’su Steve Huffman, yeni yatırımın ardından kapsamlı bir strateji değişikliğine gitmeyeceklerini belirtti. Yatırımın video, reklam, son kullanıcıya yönelik ürünler ve uluslararası genişleme amacıyla kullanılacağı ifade edildi. Şirket, 5 saniyelik Super Bowl reklamı için tüm pazarlama bütçesini harcadığını açıklamıştı. Reddit’in Dubsmash’i satın alması ise platformun geleceği için videoya önem verildiğini göstermişti.

Reddit’in piyasa değeri yeni yatırımla birlikte 6 milyar dolara çıktı. Şirketin 2020’nin son çeyreğindeki doğrudan reklam geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 90 oranında arttı.

Aralık ayının rakamlarına göre, Reddit’in günlük aktif kullanıcı sayısı 52 milyon. Facebook için bu sayı 1.85 milyar seviyesinde. Snapchat’in 265 milyon, Twitter’ın ise 187 milyon günlük aktif kullanıcısı var. Kısacası Reddit için hedefe giden yol bir hayli uzun görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER