Teknoloji

Reddit ilk defa aktif günlük kullanıcı sayısını açıkladı

reddit

Reddit aktif günlük kullanıcı sayısı ile ilgili olarak ilk kez kamuoyuyla bilgi paylaştı. Platformu günde 52 milyon kişinin kullandığı açıklanırken, bu sayının hızlı şekilde büyüdüğü görülüyor. Reddit’ten The Wall Street Journal’a yapılan açıklamaya göre, günlük kullanım ekim ayında bir önceki yıla kıyasla yüzde 44 oranında arttı.

Bu sayının diğer sosyal medya platformlarına kıyasla küçük olduğunu belirtmek gerekiyor. Twitter’ın günlük kullanıcı sayısı 187 milyon. Snapchat günde 249 milyon, Facebook ise 1,82 milyar günlük kullanıcıya sahip. Ancak söz konusu servisler, büyüme hızı bakımından Reddit’in bir hayli gerisinde. Twitter’ın yıllık büyüme oranı yüzde 29 seviyesinde seyrederken, Snapchat’in büyüme oranı yüzde 18 olarak açıklanmıştı. Facebook’ta ise bu oran yüzde 12 seviyesinde.

Reddit aktif günlük kullanıcı sayısı konusunda kamuoyuna ilk kez bilgi verdi. Şirketten The Wall Street Journal’a gönderilen açıklamada, günlük kullanıcı sayısı paylaşımının büyümeyi daha iyi yansıtacağı ve genel sektörel raporlama uygulamalarıyla daha uyumlu olduğu belirtildi. Günlük kullanıcı sayısına odaklanmanın Reddit’in reklam verenlerin ilgisini çekmesini de kolaylaştırması amaçlanıyor.

Reddit geçmişte aylık kullanıcı sayısıyla ilgili detayları paylaşmayı tercih ediyordu. Şirketten geçtiğimiz yıl bu dönemde yapılan açıklamada aylık kullanıcı sayısının yüzde 30 oranında arttığı ve 430 milyona ulaştığı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER