Teknoloji

Salesforce Slack’i 27.7 milyar dolar karşılığında satın alıyor

salesforce slack

Kurumsal haberleşme platformu Slack, Salesforce tarafından 27.7 milyar dolar karşılığında satın alınıyor. Yazılım şirketi Salesforce’un tarihindeki en büyük satın alma olan bu anlaşmanın 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla tamamlanması öngörülüyor.

Slack CEO’su Stewart Butterfield, yeni dönemde servisi yönetmeye devam edecek. Yapılan açıklamaya göre, Slack mevcut faaliyetlerini sürdürecek. Mesajlaşma platformunun Salesforce Cloud’a güçlü biçimde entegre edileceği belirtilirken; Slack’in Salesforce’un müşteri yönetimi platformu Salesforce Customer 360’un yeni arayüzü olacağı ifade edildi.

Marc Benioff tarafından kurulan Salesforce, şirketlere yönetim yazılımları ve bulut servisleri hazırlıyor. Şirketlerin buluta geçişine yardımcı olan Salesforce, 2020’de COVID-19 salgınıyla birlikte rekor bir oranda büyüdü.

The Financial Times’ın haberine göre, Salesforce bir süredir yüzü müşteriye dönük bir ürün arayışı içindeydi. Böylelikle Microsoft’a karşı elini güçlendirmeyi amaçlayan şirket, aradığını Slack’te bulmuşa benziyor. Salesforce, Slack’ten önce en yüksek meblağı geçtiğimiz yıl 15.7 milyar dolar karşılığında satın aldığı analiz şirketi Tableau için ödemişti.

Salesforce tarafından satın alınan Slack ise son yılların en popüler kurumsal iletişim platformları arasında yer alıyor. Ancak Microsoft’un Teams platformunun büyümesiyle birlikte 2020’de biraz sıkıntı yaşayan Slack, Microsoft’u rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği’ne şikayet etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER