Teknoloji

Nothing’in ilk ürünü önümüzdeki yaz satışa sunulacak

nothing qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın kurucularından Carl Pei’nin yeni girişimi Nothing’in duyurusu kısa süre önce yapılmıştı. Bloomberg’in haberine göre, şirketin ilk ürünü bu yaz çıkaracağı kablosuz kulaklık olacak. Nothing, ardından diğer ürünlerini de kullanıcılarla buluşturacak.

Bloomberg’e konuşan Pei, Nothing’in ürün stratejisi konusunda da bilgi verdi. Şirket, zaman içinde tümü birbirine bağlanabilen cihazlardan oluşan bir ekosistem kurmayı amaçlıyor. Nothing’e bir süre önce Alphabet’in yatırım şirketi GV’nin de 15 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı da açıklandı.

Nothing’i kablosuz kulaklık pazarında önemli rakipler bekliyor. Apple, Samsung ve Sony gibi markalar bu grupta göze çarpıyor. Nothing’in rakipleri arasında Carl Pei’nin eski şirketi OnePlus da olacak. OnePlus ilk tamamen kablosuz kulaklığı OnePlus Buds’ı geçtiğimiz sene tanıtmıştı. Pei de 2020’nin sonlarında şirkete veda etmişti.

Nothing için resmi duyuru kısa süre önce yapılmıştı. Girişim, “Londra merkezli tüketici elektroniği şirketi” olarak tanımlanıyor. Nothing’in yatırımcıları arasında iPod’un mucidi Tony Fadell, Twitch kurucusu Kevin Lin, Reddit CEO’su Steve Huffman ve YouTuber Casey Neistat da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER