Teknoloji

OnePlus 6T’nin çentiği çok küçük olacak

oneplus 6t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus, çok yakında yeni bir telefon tanıtacağını saklamıyor. Ancak söz konusu sızıntılar olduğunda şimdiye kadar fazla bir detay görmemiştik. Neyse ki şimdi, OnePlus 6T adını taşıyacağı söylenen Android telefona yakından bakma fırsatı yakalıyoruz.

WinFuture, OnePlus’ın gelecek akıllı telefonunun parlak ve mat siyah renkli versiyonlarının fotoğraflarını yayınladı. Yukarıda parlak siyah renkli versiyonu görüyorsunuz.

Tasarımda en fazla dikkat çeken ayrıntı ise çentik oluyor. OnePlus 6‘da da çentik vardı, ancak bu, ekranın üst kısmının üçte birlik kısmını götürüyordu. OnePlus 6T‘de ise çok daha küçük bir çentik görüyoruz. Hatta bunun büyüklüğü ön kameranın boyutuyla hemen hemen aynı seviyeye getirilmiş.

Genel olarak da tasarım çok şaşırtıcı sayılmaz. Oppo‘nun geçtiğimiz ağustos ayında çıkardığı telefonun tasarımına çok benziyor. Ne de olsa Oppo ve OnePlus aynı şirketin çatısı altında bulunuyor. Üstelik OnePlus sıklıkla Oppo’nun tasarımlarını alıp marka, yazılım ve teknik özellikleri değiştirerek Oppo’nun hedeflediği Çin, Hindistan ve bunun gibi pazarların dışında kalan bölgelerde satıyor.

Teknik özellikler bakımından da şimdiye kadar çok sızıntı görmedi. Bu nedenle OnePlus 6T’nin görünüşü dışında çok fazla ayrıntı bilmiyoruz. Muhtemelen OnePlus 6 gibi, Snapdragon 845 işlemci ve en az 6 GB RAM barındıracaktır.

Bununla birlikte OnePlus, bazı değişiklikleri şimdiden doğruladı. Örneğin telefonda kulaklık jakı bulunmayacak. Bu nedenle daha büyük boyutlu bir pile sahip olabilir. Öte yandan OnePlus, telefonun ekranında dahili parmak izi sensörünün bulunacağını da doğruladı. Bu nedenle cihazın arkasında bir sensör görmüyoruz.

Telefon muhtemelen Android Pie ile yüklü gelecek. OnePlus 6 da çoktan bu güncellemeyi aldı.

OnePlus 6T’nin tanıtım tarihi açıklanmadı. Ancak dedikodular ekim ayı ortalarını işaret ediyor. Böylelikle geçen yıl kasım ayında tanıtılan OnePlus 5T’den de bir ay önce tanıtılmış olacaktır.

İLGİLİ HABERLER