Teknoloji

OnePlus 6 için Android Pie tabanlı güncelleme çıktı

oneplus 6

Android Pie‘ın resmi sürümünün yayınlanmasından sadece bir ay sonra OnePlus da OnePlus 6 için kendi güncellemesini çıkardı.

Google’ın işletim sisteminin özelleştirilmiş versiyonu olan OxygenOS’in 9.0 numaralı versiyonu saf Android’de yer alan; rötuşlanmış kullanıcı arayüzü, dokunmatik hareketlerle gezinme ve uyarlanabilir pil işlevleri gibi yeniliklerin büyük çoğunluğunu sunuyor.

Birçok üreticinin Android’in en son versiyonunu sunmasının aylar aldığı bir ortamda OnePlus’ın güncelleme hızı etkileyici sayılabilir. Şu anda geçen yıl çıkan Android Oreo’yu, Android ekosistemindeki cihazların yüzde 15’in daha az kısmı kullanıyor. 2016’nın Nougat’ı ise en popüler versiyon konumunda bulunuyor.

Google, Android sürümlerindeki dağınıklığa çözüm bulmak amacıyla “Treble” olarak adlandırdığı bir proje geliştirmişti. OnePlus, güncellemeyi hızlı sunmasını biraz da bu projeye borçlu.

Buna ek olarak OnePlus, Pie’ın işlevlerini daha fazla telefon modeline getiriyor. Şirket 2017 model OnePlus 5 ve 5T ile 2016 model OnePlus 3 ve 3T modellerine de bu güncellemeyi getireceğini açıkladı. Bu demek oluyor ki, Android Pie güncellemesini alacak en eski telefon bir OnePlus cihazı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER