Teknoloji

Android Oreo’nun kullanım oranı sonunda yüzde 10’u geçti

android oreoGoogle her ay Android sürümlerinin kullanım oranlarına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaşıyor. Temmuz ayına ait veriler, hâli hazırda en güncel sürüm olan Android Oreo için de önemli bir kilometre taşının geride bırakıldığını gösteriyor. Verilere göre, Oreo’nun kullanım oranı ilk kez yüzde 10 seviyesinin üstüne çıktı.

Android 8.0 ve 8.1 sürümlerinin yüklü olduğu cihazların Android içindeki toplam oranı yüzde 12.1 seviyesine ulaştı. Oreo’nun selefi Nougat da yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra yüzde 10 seviyesinin üstüne çıkmayı başarmıştı. Yüzde 10’u 11 ayda geçen Nougat, hâli hazırda en popüler Android sürümü olma özelliğini taşıyor. Android 7.0 ve 7.1’in toplam kullanım oranları yüzde 30.8 seviyesinde seyrediyor.

Hâli hazırda en eski üç Android sürümü konumunda olan Gingerbread, Ice Cream Sandwich ve Jelly Bean sürümleri ise yavaş yavaş listeye veda etmeye hazırlanıyor. Bu üç sürümün toplam kullanım oranı yüzde 4.1’e gerilemiş durumda.

Android Oreo yakında en güncel Android sürümü olma özelliğini kaybedecek. Android P’nin önümüzdeki ay içinde dağıtıma çıkması öngörülüyor. Buna rağmen, Android Oreo’nun kullanım oranının önümüzdeki dönemde de artmaya devam edeceğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER