Manşetler

NVIDIA 7 inç Android tablet Tegra Tab’in hazırlıklarını yapıyor

Tahmin ediyoruz ki, NVIDIA şu sıralar tablet namına yalnızca gelecek nesil Microsoft Surface için çalışmıyor, aynı zamanda Tegra Tab adı verilen başka bir tablet üzerine de yoğunlaşıyor.

nvidia-tegra-tab-120813-3

Tegra Tab olarak adlandırılan tabletle ilgili olarak sızan bilgilere göre 7 inç ekranlı bu tablet ASUS’un tabletlerininkine benzer bir tasarıma ve dokulu bir arka panele sahip olacak. Öte yandan fotoğraflar, tabletin kapasitif kalem yuvası, microHDMI port, 3.5 mm. standart ses jakı, ses tuşları ve arka kamera barındırdığını gösteriyor. NVIDIA’nın geçtiğimiz nisan ayında ABD’de Tegra Tab markası için tescil başvurusu yaptığını da hatırlatmak gerek.

Sızan fotoğrafların Tegra Tab’in geliştirici örneğine ait olabileceği söyleniyor. Tegra Tab’in Android’in ham versiyonuna yakın bir arayüze sahip olabileceği söyleniyor. Google’ın yeni Nexus 7’sinde NVIDIA Tegra yongaseti yerine Qualcomm Snapdragon’a yer vermiş olması, NVIDIA’nın kendi donanımının hünerlerini gösterecek referans bir ürün için kolları sıvamış olabileceğini düşündürtüyor.

Geçmişte NVIDIA, Android stratejisinin dört çekirdekli Android tabletler üzerine kurulu olduğunu ve bunları yalnızca 199 dolar gibi bir ABD fiyatından satışa sunmayı hedeflediğini kaydetmişti. Kai adı verilen platform ile bu başarılmaya çalışılıyordu. Google ve ASUS, birinci nesil Nexus 7’nin geliştirilmesi sırasında Kai’den yararlanmıştı.

Ne var ki, NVIDIA’nın Tegra 4 platformu beklendiği gibi bir başlangıç yapmadı, bu yongaseti barındıran fazla cihaz gördüğümüz söylenemez. Google’ın yeni Nexus 7 için Qualcomm’u tercih etmesi, ASUS’un da kendi tableti Fonepad için NVIDIA yerine Intel ile çalışıyor olması Tegra 4’ün seçeneklerinin kısıtlı olduğuna kanıt sayılır.

Görünüşe göre, NVIDIA bir yandan ikinci nesil Surface RT tablet için çalışırken, bir yandan da Android tarafında kendi üretimi Tegra Tab ile şans aramaya çalışacak. Her iki ürün için de resmi bir doğrulama gelmedi, ancak ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını da söylemek gerek.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER