Manşetler

Nokia’nın Windows Phone’u “Sea Ray” bir kez daha görüntülendi – Video

Nokia’nın ilk Windows Phone akıllı telefonu olması beklenen Sea Ray geçen ayki resmi çıkışının ardından bu sefer de Çin kaynaklı bir videoyla kendisini gösterdi. Bu video sayesinde Sea Ray’in dokunmaya duyarlı tuşlarını ve tasarımını biraz daha yakından görme fırsatı buluyoruz.

Söz konusu videoda cihazın test kasası benzeri bir yapı içinde tutulduğu görülüyor. Söz konusu test kasası Nokia’nın daha önceki cihazlarının tasarımıyla benzerlik gösteriyor. Sea Ray’e baktığımızda kenarda bulunan kamera ve ses tuşları dikkat çekerken ekranın altında da kapasitif dokunmatik geri, başlat ve ara tuşları yer alıyor. Cihazın üstünde ise daha önceki Nokia cihazlarında olduğu gibi plastik kapak altına gizlenmiş bir microUSB portu yer alıyor.

Nokia N9‘unki gibi bir tasarıma sahip olan Sea Ray’in için hakkında henüz net bir bilgi yok. Nokia N9’da Texas Instruments üretimi OMAP 3630 işlemci yer alıyor, ancak Microsoft’un Windows Phone yongasetleri için Qualcomm ile özel bir ortaklığı olduğunu da biliyoruz.

Cihazdaki yazılıma baktığımızda ise, açılışta kocaman bir “7” rakamının belirdiğini görüyoruz. İşletim sistemine atıfta bulunmak amacıyla yerleştirildiğini düşündüğümüz bu işletim sisteminde “7” ekranının ardınan gördüğümüz “Q” işareti de cihazın bir mobil operatör için özelleştirildiği anlamını taşıyor olmalı. Nokia, Windows Phone hedefleriyle ilgili fazla bir açıklama yapmıyor olsa da, ilk cihazların 2011 bitmeden geleceğini öngörüyor ve bunun için gayret ediyor.

Video: Nokia Sea Ray WP7 Ön İzlemesi

İlgili – WPXAP
İlgili – iluvwp

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER