Teknoloji

Nest termostatların sıcaklık kontrol özellikleri gelişiyor

nest termostat

Nest termostatlar için yayınlanan son yazılım güncellemesi, kullanıcıların hareket halindeyken evlerinin sıcaklığı üstünde değişiklikler yapmasını kolaylaştırıyor. Daha akıllı algoritmaların devreye sokulduğunu belirten şirket, böylelikle gelişmiş ısınma sistemleri üstünde daha fazla kontrol imkanı sunuyor.

Termostatlar genellikle ev yenileme projeleri başlatılana kadar herhangi bir değişikliğe uğramadan duvarda kalıyor. Ancak Nest bir bilgisayar şirketi gibi işlediği için, kullanıcılara düzenli aralıklarla otomatik yazılım güncellemeleri gönderiyor. İlk akıllı termostatını 2011’in sonlarında piyasaya süren şirket, o günden bugüne kadar 30’dan fazla yazılım güncellemesi yayınlayarak kullanıcılarına yeni özellikler sundu.

Yayınlanan son yazılım güncellemesi, önümüzdeki iki haftalık süreçte şirketin akıllı termostatlarının üç nesline de ulaştırılacak. Hassasiyet söz konusu güncellemenin odak noktaları arasında yer alacak. Böylelikle Nest termostat evin sıcaklığını ayarlarken hava durumu, evdeki cereyan ve kullanıcının takvimi gibi değişkenleri de göz önünde bulunduracak.

Nest termostat ile enerji verimliliği de artıyor

Şirketten yapılan açıklamada, termostatların evin sıcaklığını daima kullanıcıların belirlediği sıcaklığa yüzde 20 oranında yakın tutulacağı ve bunun akıllı algoritmalar sayesinde mümkün olacağı belirtildi. Nest, güncelleme sayesinde gelişmiş ısıtma sisteminin enerji tüketimi bakımından daha verimli hâle geleceğine de dikkat çekiyor. Şirket, ekipman başına yüzde 3.8 ve 6.5 arası bir enerji verimliliği artışı öngörüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER