Teknoloji

Microsoft’un oyun şefi mevcut sıkıntılara rağmen gelecekten umutlu

microsoft xbox series x

Microsoft Xbox ile oyun pazarının en önemli markaları arasında yer alıyor. Ancak son birkaç haftanın şirket için pek iyi geçmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Kısa süre önce İngiltere Rekabet ve Piyasa İdaresi (CMA), Microsoft’un 68.7 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard’ı satın almasını veto etmişti. Redfall’un çıkışında pek fazla ilgi görmemesi de can sıkıcı bir diğer durum olarak kayıtlara geçmişti. 2023 de Xbox’ta orijinal oyunlar konusunda sessiz bir yıl olacak gibi görünüyor.

Ancak Xbox’ın başkanı Phil Spencer, Microsoft’un oyun stratejisinin yalnızca konsollara değil Xbox, PC, bulut ve mobile odaklandığını dile getirdi. Spencer, harika oyunlar geliştirmenin artık konsolda kazanmak için yeterli olmadığını ve Xbox’ın en büyük oyunlarından biri olan Starfield’ın insanların PS5’lerini satmasına neden olacağı bir dünya olmadığını belirtti. Yine de, Microsoft’un 11 Haziran’da yeni Starfield oyununu tanıtacağı Starfield Direct etkinliği merakla bekleniyor.

Spencer, Redfall’ın lansmanı konusunda kendisine kızdığını belirtip Arkane’nin geliştiricilerini överken; dahili hedeflerine ulaşamadıklarını kabul etti. Spencer, konsolun Xbox markasının çekirdeği olduğunu, ancak başka birinin ardından kalarak Xbox için bir kazanç olmadığını söyledi ve “Game Pass ile kendi işimizi, xCloud ile yaptığımız şeyleri ve oyunlarımızı oluşturma şeklimizi yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Microsoft Xbox geçmişte de Sony PlayStation ve Nintendo Switch’in popülaritesine yetişme konusunda sıkıntılar yaşamış ve bu da kullanıcıların “Microsoft acaba ne zaman Xbox 360 dönemindeki gibi AAA kalite oyunlar sunacak?” sorusunu sormasına neden olmuştu.

Xbox Game Pass ve xCloud bu yıl da şirketin öncelikleri arasında olmaya devam edecek. Xbox Cloud Gaming ile oyuncular oyunları konsollarına indirmeden önce deneme fırsatı da bulacak. Bulut tabanlı oyun servisinin önümüzdeki dönemde özel oyun donanımı desteği dahil olmak üzere yeniliklerle geliştirilmesi hedefleniyor.

Microsoft Xbox’ın güçlü rakiplerine rağmen gelecekten umutlu

Microsoft Xbox ile oyun pazarında Sony ve Nintendo’ya karşı sert bir mücadele vermeye devam edecek gibi görünüyor. Ancak Phil Spencer’ın gelecek için bir hayli umutlu olduğunu da belirtmek gerekiyor. Xbox oyuncularının “harika” hissetmesini istediğini dile getiren Spencer; Microsoft’un Game Pass, xCloud ve oyunlarını oluşturma yöntemiyle yenilik yapmaya devam edeceğini söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER