Teknoloji

Microsoft Wunderlist uygulamasının kapanış tarihini açıkladı

microsoft to do wunderlist

Microsoft Wunderlist uygulamasını 6 Mayıs 2020 tarihinde kapatmayı planlıyor. Yazılım devi Wunderlist’i dört yılı aşkın zaman önce satın almış ve geride kalan iki yılı da bunun yerini alacak To Do uygulamasını geliştirmeye harcamıştı.

Microsoft’un Wunderlist ekibi, bir blog yazısında, “Yeni uygulamamız olan Microsoft To Do’nun listeleriniz için yeni bir ev gibi görünmesini sağlamak için yorulmadan çalışıyoruz.” ifadesini kullandı. “Wunderlist’e yeni özellikler ve büyük güncellemeler yayınlamayı bıraktık, böylece uygulama eskidikçe bakımı daha zor hale geldi. Teknoloji gelişmeye devam ederken, Wunderlist’in olması gerektiği gibi veya istediğimiz gibi çalışmaya devam edeceğini garanti edemeyiz.”

Mayıs 2020’de Microsoft, Wunderlist servislerini kapatıyor. Şirket mevcut kullanıcılara To Do uygulamasına geçiş yapmalarını tavsiye ediyor. Wunderlist’ten listelerinizi doğrudan To Do uygulamasına aktarabileceksiniz. Ancak bu yeni uygulamayı kullanmak için bir Microsoft Hesabına ihtiyacınız olacak.

Microsoft To Do uygulamasını, iki yıl önce çıkardığından bu yana epey geliştirdi. Bu yılın başlarında bir Mac versiyonu da çıkarıldı. Aynı zamanda son olarak da Wunderlist kullanıcılarına daha yakın gelecek bir görünümle yeniledi.

Wunderlist kapanmaktan kurtulamayacak

Wunderlist kurucusu Christian Reber, yakın zamanda popüler görev yöneticisi uygulamasını Microsoft’tan satın almayı teklif etmiş, bu şekilde kapatmasını önlemeyi düşünmüştü. Microsoft’un Wunderlist’i satın alma süreci karmaşık olmakla birlikte, şirketin bu uygulamayı satmak gibi bir niyeti yok. To Do ise bunun yerini alacak yeni uygulama olarak görünüyor.

6 Mayıs tarihinden sonra, Wunderlist’teki görevlerin eşzamanlanması yapılmayacak. Ancak belli bir süre boyunca görevleri To Do’ya aktarma işlemine devam edilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER