Teknoloji

Microsoft To Do yeni tasarımıyla orijinal Wunderlist’e yaklaşıyor

microsoft to do

Microsoft, To-Do uygulamasında bu hafta itibarıyla önemli değişiklikler gerçekleştiriyor. Uygulamada yeni tasarımla birlikte kişiselleştirme seçenekleri artırılıyor. Buna ek olarak, uygulamanın resmi adı da To Do olarak değiştiriliyor.

To Do’nun mevcut versiyonunda bulunan büyük başlıkların yerini çeşitli arka plan görselleri ve tüm uygulamaya tema olabilecek renk şablonları alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde Wunderlist’ten aşina oldukları Berlin televizyon kulesini arka plan olarak belirleyebiliyor. Microsoft’un temel amacının Wunderlist’in en iyi ve tanınan yönlerini To Do’ya taşımak olduğu buradan bile anlaşılabilir.

To Do gerçekten de orijinal Wunderlist’e eskiye kıyasla daha yakın bir hâle geliyor. Her liste için farklı bir arka planın belirlenebilmesi, kullanıcılara uygulamada daha kapsamlı kişiselleştirme yapma imkânını sunuyor. Uygulamanın Android, Mac ve Windows versiyonlarına koyu renk modu desteği ekleniyor. iOS’te de bu desteğin iOS 13 ile birlikte sunulacağını belirtmekte fayda var.

Microsoft bir yandan da kullanıcılarına son zamanlarda Wunderlist’te nelerin değiştiğini anlatıyor. To Do’nun yenilenen Mac versiyonu daha önce güncellenmişti. Buna ek olarak, uygulamaya bir gün planlayıcısı yerleştirilmiş ve bu planlayıcının daha önce Wunderlist’te kullanılan akıllı listelerden yararlanmasını mümkün kılmıştı.

Microsoft To Do yeni tasarımıyla Wunderlist fanatiklerini kazanmayı amaçlıyor

Microsoft To Do uygulamasında yaptığı değişikliklerle Wunderlist’in sadık kullanıcılarını kazanmayı hedefliyor. Wunderlist’in kurucusu, kısa süre önce uygulamanın kapanmasını engellemek için Microsoft’tan geri almayı teklif etmişti. Yeni tasarım, bu ilginç tekliften birkaç gün sonra duyuruldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER