Teknoloji

Wunderlist’in kurucusu uygulamayı Microsoft’tan geri istiyor

wunderlist microsoft

Wunderlist kurucusu Christian Reber, popüler görev yöneticisi uygulamasının kapanmasını engellemek amacıyla onu Microsoft’tan geri almak istiyor.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Reber, “Yine de üzücü Microsoft, insanlar hala sevip kullanmasına rağmen Wunderlist’i kapatmak istiyor.” şeklinde düşüncelerini paylaştı. “?Ciddiyim Satya Nadella ve Marcus Ash, lütfen geri almama izin verin. Ekibi tut ve Microsoft To-Do’ya odaklan, kimse Wunderlist’i kapatmadığı için kızmayacak.”

Microsoft, Wunderlist uygulamasını 2015 yılında satın almıştı. Söylentilere göre 100 milyon ile 200 milyon dolar arasında bir ödeme yapmıştı. Yazılım devi o zamandan bu yana kendi uygulaması olan Microsoft To-Do’yu çıkardı.

Wunderlist satın alması ise karmakarışık bir hâl aldı. Wunderlist’ın API sistemi Amazon Web Servisleri üzerinden çalışıyor. Microsoft, bunları doğrudan Azure üzerinden çalıştırmak yerine her şeyi yeni baştan yazmaya karar verdi.

Wunderlist hâlâ çalışmaya devam etse de, Microsoft bu uygulamanın tüm işlevlerinin ve özelliklerinin Microsoft To-Do uygulamasına taşınmasının ardından onu kapatmayı planlıyor. Bu işlem ne zaman gerçekleşecek, bilinmiyor. Ancak Reber bunun gerçekleşmesini engellemeye odaklanmışa benziyor. Yaptığı teklifin ciddi olduğunu doğruladı, ancak Microsoft bu teklife karşılık vereceğine dair herhangi bir işaret vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER